Σε θέσεις μάχης ο Τουρκικός Στρατός έτοιμος για μεγάλη επιχείρηση κατά του PKK

Σε θέσεις μάχης έχουν παραταχθεί τα στρατεύματα των Τούρκων Ένοπλων Δυνάμεων και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και περιμένουν το πρόσταγμα του Ερντογάν για να ξεκινήσουν την επίθεση τους ανατολικά του Ευφράτη με σκοπό να εξοντώσουν του μαχητές του PKK, καθώς πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές προετοιμασίες.

Μιλώντας στην φιλοκυβερνητική Yeni Şafak, ο διοικητής του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Manbij του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Αντνά Αμπού Φαϊσάλ, αποκάλυψε τις λεπτομέρειες σχετικά με την αναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή και είπε: «Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε με περισσότερους από 20.000 στρατιώτες που βρίσκονται σε θέσεις μάχης κατά μήκος της διαδρομής από το ανατολικό χωριό Kıraata, το Τσαντ, το Τόγκαρ, το Χάρνανι, το Αβν Ντέντ, το Μασέλλι και τα αραβικά χωριά Χασάν στην πόλη Σουκκαρίγια».

Ο επικεφαλής των δυνάμεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην περιοχή δήλωσε ότι «Η τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ αποτελείται μόνο από δειλούς, που κρύβονται στις σπηλιές τους.¨

«Το μόνο πράγμα που εγγυάται την επιβίωση τους είναι η αμερικανική σημαία, τα στρατεύματα και τα τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ο Faisal κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι νομιμοποιούν την τρομοκρατία για να μπορούν να παραμένουν στην περιοχή. Μάλιστα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν δώσει πάνω από 5000 φορτηγά με οπλισμό στους Κούρδους μαχητές, παρά τις αντιδράσεις της Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, αλλά και ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ την προηγούμενη εβδομάδα, απείλησαν τους Κούρδους με αφανισμό σε αντίποινα για την ενέδρα που σκότωσε 8 τούρκους στρατιώτες. Ωστόσο, ακόμα παραμένει άγνωστο πότε και αν τελικά οι απειλές τους θα γίνουν πράξη, αφού από ότι φαίνεται υπάρχουν εξελίξεις τόσο στο μέτωπο με τις ΗΠΑ, αλλά και στο μέτωπο της Ιντλίμπ.

Πηγή Yeni Safak