Σε ανάκριση ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων! Γιατί ελέγχεται

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ζητάει άδεια από τον Τούρκο Πρωθυπουργό για τη διεξαγωγή ανάκρισης εναντίον του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ, με την αιτιολογία ότι το 2012 «προέβη σε πολιτικές δηλώσεις και προσπάθησε να επηρεάσει τη δικαιοσύνη».

Αφετηρία της εξέλιξης είναι το γεγονός ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί κατέθεσαν μήνυση, στις 23 Ιανουαρίου 2012, προς την Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά από δηλώσεις του στρατηγού Οζέλ, αναφορικά με το κουρδικό, τη στρατιωτική δικαιοσύνη και τη χρησιμοποίηση της κουρδικής γλώσσας στο θεσμικό τομέα και στην παιδεία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας, το οποίο επί 2 ½ χρόνια δεν έλαβε απόφαση αναφορικά με το θέμα και ειδικότερα για το ξεκίνημα δίκης ή αποφασίζοντας ότι είναι αναρμόδιο, έβγαλε τώρα το φάκελο από το ράφι. Η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου, στο πλαίσιο της ρύθμισης που τέθηκε σε εφαρμογή στις 22 Φεβρουαρίου 2014, που της δίνει αρμοδιότητα για διεξαγωγή ανάκρισης για τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων και τους Αρχηγούς των Όπλων, για αδικήματα που έχουν σχέση με τα καθήκοντά τους, έστειλε στις 3 Μαρτίου, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο το φάκελο σχετικά με τον στρατηγό Οζέλ, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk.

Την απόφαση, αναφορικά με το φάκελο που έμεινε αδρανής από τις 3 Μαρτίου, θα λάβει τώρα ο νέος Πρωθυπουργός κ.Α. Νταβούτογλου. Το αν θα ξεκινήσει η σχετική διαδικασία ή όχι για τις δηλώσεις του στρατηγού Οζέλ που τότε είχαν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, θα ξεκαθαριστεί από το αν ο Τούρκος Πρωθυπουργός δώσει άδεια για την διεξαγωγή ανάκρισης.

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκικά όπλα στα χέρια των τζιχαντιστών! Ο ρόλος της Άγκυρας προβληματίζει την Δύση

ΓΚΙΟΥΛ: «Μάθαμε από την Κύπρο το 1974 γιατί πρέπει να φτιάχνουμε μόνοι τα όπλα μας»

«Παιχνίδι» με την Στρατιά του Αιγαίου κάνει η Τουρκία