OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σε καραντίνα σε ξενώνες της Τουρκίας οι μετανάστες που απομακρύνθηκαν από τον Εβρο

27/03/2020 - 14:45
πρόσφυγες
Share on FacebookShare on Twitter

Η Άγκυρα εκκενώνει την περιοχή του Έβρου από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμεναν στην περιοχή της συνοριακής πύλης του Παζάρκουλε απέναντι από τις Καστανιές. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο είδησεων Anadolu, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία, η νομαρχία της Αδριανούπολης χρησιμοποιεί λεωφορεία για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξενώνες σε διάφορες πόλες της Τουρκίας όπου θα τεθούν σε καραντίνα.

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που είτε διέμεναν στην Τουρκία είτε ήρθαν πρόσφατα από τη Συρία, αλλά και χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Μπαγκλαντές, καθώς και από χώρες της Αφρικής, έσπευσαν πριν από έναν μήνα στην περιοχή των συνόρων με την Ελλάδα, ύστερα από την δήλωση του προέδρου Ερντογάν ότι οι τουρκικές αρχές δεν θα εμποδίζουν κανέναν πρόσφυγα ή μετανάστη να προσπαθήσει να περάσει στην Ευρώπη.

Η σπουδή με την οποία ελήφθη σήμερα η απόφαση για τη σταδιακή εκκένωση της περιοχής του Παζαρκουλέ, προκαλεί εντύπωση, καθώς μόλις χθες ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε δηλώσει ότι 150.600 άνθρωποι έχουν διασχίσει τα σύνορα με την Ελλάδα στο ύψος του Παζάρκουλε, αλλά και ότι 4.600 άτομα παραμένουν, οι τουρκικές αρχές φροντίζουν για όλες τις ανάγκες τους και «οι διελεύσεις από τα σύνορα συνεχίζονται».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τα πρώτα 15 λεωφορεία με περίπου 1.000 άτομα ξεκίνησαν χθες από την Αδριανούπολη και έφτασαν σήμερα στον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στο Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης, όπου θα κατανεμηθούν σε διάφορους κρατικούς ξενώνες και θα παραμείνουν σε καραντίνα. Κάποιοι άλλοι θα σταλούν σε άλλες τουρκικές πόλεις, όπως οι Μαλάτυα και Κιουτάχεια. Στην περιοχή του Παζάρκουλε παραμένουν περίπου 3.000 άτομα, αλλά αναμένεται να μεταφερθούν με τον ίδιο τρόπο προς διάφορα σημεία που θα επιλέξουν οι τουρκικές αρχές. Ένα δεύτερο κομβόι λεωφορείων αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα σήμερα προς Κωνσταντινούπολη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τις τουρκικές αρχές για αλλαγή πολιτικής στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στο Παζάρκουλε. Ωστόσο, ο φόβος διασποράς του κορωνοϊού σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών φαίνεται να είναι η βασική αιτία της αιφνίδιας αυτής κίνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕΒΡΟΣΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΚΑΣΤΑΝΙΕΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΠΡΟΣΦΥΓΕΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

SH-70
ΤΟΥΡΚΙΑ

Συντριβή τουρκικού ελικοπτέρου SH-70 ανοικτά της Αττάλειας – Στο νοσοκομείο τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί

13/05/2025 - 11:45
PKK
ΤΟΥΡΚΙΑ

Φιντάν για τη διάλυση του PKK: «Θα παρακολουθήσουμε τα επόμενα βήματα» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του Συντάγματος στην Τουρκία

12/05/2025 - 21:52
PKK
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τσελίκ για αφοπλισμό και διάλυση PKK: «Σημείο καμπής να απαλλαχθεί η Τουρκία από την τρομοκρατία»

12/05/2025 - 11:24

Διαβάστε Επίσης

V-BAT: Στην ΑΣΔΕΝ τα προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δωρεάς Λασκαρίδη – Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Δένδια [pics]

Μπέλγκοροντ: Τουλάχιστον 16 τραυματίες από επιδρομές ουκρανικών drones στη ρωσική περιφέρεια

Η απελευθέρωση της Θράκης στις 14 Μαΐου 1920 – Ιστορικές φωτογραφίες του Στρατού Ξηράς

Τραμπ: «Έχουμε το πλαίσιο μιας πολύ γερής εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα»

Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα σε Τζαμπαλίγια και Χαν Γιουνίς

Meteor: Ο πανίσχυρος πύραυλος είναι πλέον επιχειρησιακός και στα ιταλικά μαχητικά Eurofighter [pics]

M10 Booker: Ο αμερικανικός στρατός ακύρωσε το πρόγραμμα των ελαφρών αρμάτων μάχης «λόγω βάρους»

Σεισμική δόνηση 6 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης

Top News

Βλαδίμηρος Κυριακίδης για Τέμπη: «Είναι ανοησία και μεγάλη ασυναρτησία δύο χρόνια να μην μαθαίνουμε τι έγινε»

Έλενα Χριστοπούλου και Ηλιάνα Παπαγεωργίου ξανά απέναντι για τον έλεγχο των 67 συμβάσεων - Οι πρώτες εικόνες

Eurovision 2025 - Λάκης Γαβαλάς: «Εγώ θα έβαζα χρώμα στην Klavdia και θα κρατούσα τα γυαλιά»

Η διπλωματική και στρατιωτική αντεπίθεση του Ερντογάν: Πώς η Τουρκία βγαίνει ενισχυμένη στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert