ΣΕΑ Τουρκίας: Συνεχίζονται οι δραστηριότητες στην αν.Μεσόγειο -«Όχι» σε τετελεσμένα

Η Τουρκία συνεχίζει τον «χαβά» της σε ό,τι αφορά τις προκλητικές και επιθετικές ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ανατολική Μεσόγειο, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να στέλνει «μήνυμα» πως δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι εξελίξεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στη κυπριακή ΑΟΖ «τρέχουν» και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, μετά την χθεσινή συνεδρίαση του υπό την προεδρεία του Ερντογάν, εξέδωσε ανακοίνωση που «αποκαλύπτει» τις πραγματικές προθέσεις και κινήσεις της Άγκυρας για να εκπληρώσει τις επιδιώξεις της στην περιοχή.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, η οποία εκδόθηκε χθες το βράδυ, κατέστη σαφές πως «η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων».

Τι συζητήθηκε στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας

Ως προς τα διαδικαστικά της συνεδρίασης του ΣΕΑ Τουρκίας, αυτή διήρκησε περίπου 3,5 ώρες και πραγματοποιήθηκε έχοντας «στην κεφαλή» των Πρόεδρο Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολύωρη αλλά και κρίσιμη συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ, ενώ στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκικής Δημοκρατίας» καθώς επίσης και του «ψευδροκράτους».

Επιπρόσθετα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας “υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προκλητικές συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις για την περιοχή, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο οι οποίες είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων”.

Τέλος, στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η νέα επιχείρηση της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ με την επονομασία ‘Ξαφνική επίθεση’, με τους Τούρκους να επιβεβαιώνουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Με πληροφορίες από: Sigmalive