Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης εμπόδισε συλλήψεις!

Ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ παρεμπόδισε το έργο των δικαστών και σταμάτησε το δεύτερο κύμα συλλήψεων στη Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Taraf “ο Μπεκίρ Μποζντάγ μόλις ανέλαβε προχτές καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης πήγε στο αρχηγείο της αστυνομίας και είπε πως “δεν θα γίνει αστυνομική επιχείρηση”.

Η έρευνα για την δεύτερη υπόθεση διαφθοράς -ανεξάρτητη από αυτήν της 17/12- προχτές αφαιρέθηκε από τον εισαγγελέα Μουαμέρ Ακκάς. Μετά από αυτό ο Ακκάς έκανε τη γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε πως παρεμποδίστηκε η έρευνα του.

Τους φακέλους τους πήρε ο Μποζντάγ

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο εισαγγελέας Μουαμέρ Ακκάς έστειλε γύρω στις 04:00 στην αστυνομία μέσα σε κλειστούς φακέλους τις λίστες αυτών που θα συλλαμβάνονταν.
Λέγεται λοιπόν πως το πρωί την ώρα που θα γινόταν η επιχείρηση, ο αντιπρόεδρος και πλέον νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ πήγε στην αστυνομία, πήρε από τους αστυνομικούς διευθυντές τους φακέλους και τους είπε πως “δεν θα γίνει επιχείρηση”. Αναφέρεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη, αυτοί οι οποίοι βρίσκονταν στην λίστα ενημερώθηκαν και είχαν χρόνο για την απόκρυψη εγγράφων. Μετά από αυτό ο εισαγγελέας Ακκάς διέταξε νέα έρευνα. Έρευνα σε βάρος του νέου αστυνομικού διευθυντή Κωνσταντινούπολης Σελαμί Αλτινόκ και του διευθυντή του ΣΔΟΕ για “παράβαση καθήκοντος, παραβίαση απόρρητου και συνέργεια σε υπόπτους”.
Μετά από αυτό η έρευνα για την διαφθορά αφαιρέθηκε από τον Μουαμέρ Ακκάς που την ερευνούσε 2 χρόνια τώρα και δόθηκε σε 4 άλλους εισαγγελείς.