SOM B-2: «Επιτυχημένες» οι δοκιμές του τουρκικού πυραύλου cruise [vid]

Η Τουρκία φαίνεται πως συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμά της για την ανάπτυξη του πυραύλου cruise SOM B-2, ο οποίος προορίζεται να εξοπλίσει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα επόμενα χρόνια, με τις δοκιμές να κρίνονται ως «επιτυχημένες».

Ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varank σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter δημοσίευσε βίντεο όπου αναφέρεται στον πύραυλο SOM B-2, λέγοντας πως ο «τουρκικός» πύραυλος πέτυχε στις δοκιμές του».

Ειδικότερα, ο Τούρκος Υπουργός ισχυρίζεται ότι ο πύραυλος cruise SOM B-2 είναι ικανός να καταστρέφει ενισχυμένες, από σκυρόδεμα, θέσεις και οχυρώματα, σε μια προσπάθεια να αναδείξει και να «πουλήσει» την αξία και την ισχύ του οπλικού συστήματος.

Ο πύραυλος αυτός αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης για τις Βιομηχανίες Άμυνας (SAGE) του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TUBITAK), όπως ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι αξιωματούχοι, ο συγκεκριμένος πύραυλος cruise είναι το πρώτο όπλο εγχώριας κατασκευής που είναι ικανό να καταστρέφει στόχους μεγάλης εμβέλειας, ενώ εξουδετερώνει πλήρως εχθρικούς στόχους και απειλές μέσα σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από: Sputnik