«Σουρωτήρι» η Τουρκία – 800 πέρασαν τα σύνορα για να γίνουν τζιχαντοστές

Γύρω στους 800 τρομοκράτες -τζιχαντιστές κατάφεραν να περάσουν από την Τουρκία και να ενταχθούν στις μάxιμες γραμμές τις ISIL-ISIS, παρά τα μέτρα που διαφημίζει ότι παίρνει στα σύνορα η Άγκυρα.

Το στοιχείο αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Μilliyet με τίτλο «Δεν υπάρχει πέρασμα από την Τουρκία στην ISIL – ISID».
Στο δημοσίευμα όπως τονίζει και ο τίτλος αναφέρονται στα μέτρα που έχει λάβει η τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να εμποδίσει από τα εδάφη της τη διέλευση ατόμων, που επιδιώκουν να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση. Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς μέχρι σήμερα έχουν απελαθεί 1.300 άτομα, ενώ σε 12.800 άτομα έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.

Στην ίδια την Τουρκία για την αύξηση της συνοριακής ασφάλειας, αναφέρεται ότι σκάφτηκε πέρσι χαντάκι μήκους 333 χλμ και δημιουργήθηκε ανάχωμα μήκους 60 χλμ.
Επιπλέον τοποθετήθηκε 160 χλμ συρμάτινο φράγμα, κατασκευάστηκε τείχος 13 χλμ, και ηλεκτροδοτήθηκε η περιοχή μήκους 267 χλμ.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπολογίζεται ότι 700-800 μέλη της ISIL-ISID διήλθαν από την Τουρκία, για να καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό και να ενταχθούν στην οργάνωση.

Tέλος, υπολογίζεται ότι συνελήφθησαν το 2013 περίπου 54.000 άτομα που επιχείρησαν να περάσουν λάθρα τα σύνορα και 71.000 άτομα, το 2014.