Στα κάγκελα η Άγκυρα για το «φίμωτρο» της Αυστρίας στους «Γκρίζους Λύκους»

Στα κάγκελα η Άγκυρα μετά την νέα νομοθεσία της Αυστριακής κυβέρνησης, με την οποία βάζει «φίμωτρο» στους «Γκρίζους Λύκους»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, για ακόμη μια φορά με γλώσσα που δεν προσήκει στην διπλωματία, σχολιάζοντας το νόμο περί Συμβόλων, που υιοθετήθηκε από την αυστριακή βουλή, και περιλαμβάνει απαγόρευση της χρήσης του σήματος των ‘Γκρίζων Λύκων’. Ο νέος νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαρτίου 2019 και η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει την έντονη καταδίκη της για αυτή την εξέλιξη, την οποία χαρακτηρίζει ‘απαράδεκτη, παράλογη και αδιανόητη’.

«Το γεγονός ότι, παρόλες τις προειδοποιήσεις μας, το σήμα των ‘Γκρίζων Λύκων’ που είναι το σύμβολο ενός πολιτικού κόμματος στη χώρα μας συμπεριλήφθηκε στην ίδια λίστα με το ΡΚΚ, μία αιμοσταγή τρομοκρατική οργάνωση, είναι εντελώς σκανδαλώδες. Και επίσης αποτελεί έναν ανησυχητικό δείκτη για το επίπεδο του λαϊκισμού στην Αυστρία», αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση του Τ/ΥΠΕΞ, που καλεί την Αυστρία να εγκαταλείψει τις πολιτικές του λαϊκισμού και να διορθώσει το λάθος, πριν επηρεάσει αρνητικά τις διμερείς μας σχέσεις.

«Είναι βασικό η κοινή λογική να υπερισχύσει της μισαλλοδοξίας», καταλήγει η ανακοίνωση.