Στη δημιουργική λογιστική το έριξε και ο Ερντογάν!

Με διάφορα στοιχεία και δείκτες επιχειρεί  η Τουρκική κυβέρνηση  να δείξει  αναπτυξιακή τροχιά της τουρκικής Οικονομίας ενόψει  και των επερχόμενων εκλογών. Ανακοινώθηκαν   από την Υπηρεσία Στατιστικής στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Ιουλίου σύμφωνα με τα οποία σημείωσε αύξηση κατά 0.9 % σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
 

Μια  αύξηση όμως που σε σχέση είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι που ήταν της τάξεως του 4.6%.!

Στο μεταξύ «Μεγέθυνση-Έκπληξη» είναι  ο τίτλος της είδησης της εφημερίδας Yeni Şafak, η οποία  υποστηρίζει  ότι η οικονομία της Τουρκίας, ξεπέρασε κάθε προσμονή σημειώνοντας μεγέθυνση της τάξεως 4,4% στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτος.

Στην είδηση σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ποσοστό είναι ο ταχύτερος ρυθμός μεγέθυνσης που παρατηρήθηκε από το 4ο εξάμηνο του 2011 και ότι στο 1ο εξάμηνο του 2013, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ήταν 58,134 δισεκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με την εφημερίδα στο 2ο τρίμηνο ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης ανά τομέα παρατηρήθηκε στον τουρισμό με 14,9%. Τον τουρισμό ακολούθησε ο τομέας της αλιείας με 8,8%. Ενώ στην τρίτη θέση υπήρχαν οι δραστηριότητες μεσιτείας με 8,5%.

Επίσης «Εξαιρετική Μεγέθυνση» τιτλοφορείται η αντίστοιχη είδηση της εφημερίδας Vatan η οποία δημοσιεύει και τα σχόλια του Υπουργού Οικονομίας κ. Zafer Çağlayan σχετικά με το ποσοστό μεγέθυνσης της τάξεως 4,4% που σημείωσε η τουρκική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. «Η Τουρκία παρά τον πύρινο κλοιό που την περιβάλλει συνεχίζει να μεγεθύνεται αδιάκοπα εδώ και 15 τρίμηνα. Το 2013 θα πετύχουμε μεγαλύτερη μεγέθυνση από το 2,2% που σημειώσαμε το περασμένο έτος. Ως Υπουργείο Οικονομίας προσμένουμε μεγέθυνση περίπου 3,5%» δήλωσε ο κ. Çağlayan.

Ειναι εμφανές ότι  τα στοιχεία αυτά όπως και η προβολή τους έχουν και εκλογικό χρώμα…