Στην Τουρκία «αλληλοφτύνονται»!

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Στην Τουρκία …φτύνονται μεταξύ τους κυβέρνηση και αξιωματική  αντιπολίτευση  (CHP) με αφορμή τόσο τις εξελίξεις στο θέμα των ομήρων στο προξενείο στην Μουσούλη όσο και το περιστατικό με το κατέβασμα τουρκικής σημαίας από κουκουλοφόρο στο στρατόπεδο του 2ου Αρχηγείου της Πολεμικής Αεροπορίας στην ΝΑ Τουρκία!

Το …φτύσιμο το ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου ο Τουρκος Πρωθυπουργός κ Ερντογάν με ομιλία του στην Ριζούντα: Εκεί ο κ. Ερντογάν έδωσε βαρύτητα στις τελευταίες εξελίξεις στη Μουσούλη λέγοντας ότι <<εμείς δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε όπως τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι εκείνοι δεν έχουν »το κοφίνι στην πλάτη τους’’. Εκείνοι είναι άνετοι, εκείνοι απλά μόνο λένε.(…)Το CHP προσπαθεί και από αυτήν την υπόθεση να αποκομίσει οφέλη. Προσπαθεί να εξασφαλίσει όφελος από κάτι μικρούς λογαριασμούς(…) Και συνέχισε:<<Αυτός ο άνθρωπος, ο Κιλιτσντάρογλου, τολμάει και μιλάει για τη ‘σημαία’ (σ.σ.εννοεί τη σημαία που είχε υποσταλεί σε στρατόπεδο, στο Ντιάρμπακιρ). Ο Κιλιτσντάρογλου λέει ότι τη σημαία την κατέβασα εγώ. Αν συνεχίσεις και το λες αυτό, το έθνος θα αρχίσει να σε φτύνει>>.

CHP: <<Αν τους φτύσουν θα νομίσουν ότι βρέχει»!

Η απάντηση δεν άργησε: Όπως αναφέρεται σήμερα στον Τύπο, ο εκπρόσωπος του CHP, κ. Χαλούκ Κοτς, σε δηλώσεις του και αναφερόμενος στην ομιλία Ερντογάν στη Ριζούντα τόνισε : «Το άτομο, το οποίο θα πρέπει το έθνος να φτύσει είναι ο Ερντογάν. Άτομα σαν κι εκείνον, που λένε τόσα ψεύδη, που βρίζουν τόσο πολύ και είναι τόσο γεμάτα μίσος ακόμα κι αν τους φτύσουν θα νομίσουν ότι βρέχει»!. 
Ο κ. Κοτς επέκρινε έντονα τον Τουρκο Πρωθυπουργό και πρόσθεσε : «Αν και είναι ακόμα άγνωστη η τύχη του προσωπικού του προξενείου μας στη Μοσούλη, καθώς και η τύχη των οδηγών, ο Ερντογάν συνεχίζει τις γεμάτες μίσος ομιλίες απέχοντας από κάθε είδους σοβαρότητα. Δεν αντιλαμβάνεται την ευθύνη αυτής της βαριάς εικόνας που αντιμετωπίζουμε και συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ορισμένοι έχουν μετατρέψει την Τουρκική Δημοκρατία σε εχθρό με τις γύρω χώρες. Είναι γνωστοί εκείνοι που θα πρέπει το έθνος να φτύσει. Όσο και αν βρίζεις, όσο και αν φωνάζεις, υπεύθυνος για όλα αυτά τα κακά με τα οποία ήρθε η Τουρκία αντιμέτωπη, είσαι εσύ. Υποστηρικτής του ISID ή ISIL και της αλ Μούσρα είσαι εσύ. Στην αιματοχυσία που γίνεται στη Μέση Ανατολή υπάρχει και δική σου ευθύνη».

Διαβάστε ακόμη:

ΓΚΙΟΥΛ: «Μάθαμε από την Κύπρο το 1974 γιατί πρέπει να φτιάχνουμε μόνοι τα όπλα μας»