Στις απειλές κατά Τουρκίας ο Γκιουλέν στο «Κόκκινο Βιβλίο» της Άγκυρας

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Επιβεβαίωσε και ως εκλεγμένος Πρόεδρος ο Ερντογάν την αλλαγή στο»Κόκκινο Βιβλίο»με την προσθήκη και της λεγόμενης »παράλληλης δομής» ( οπαδοί του αυτοεξόριστου Ιμάμη Γκιουλέν) στις απειλές κατά της Τουρκίας- αλλαγή που είχε αναδείξει το ΟnAlert προ μηνός με ειδικό θέμα.Μάλιστα προαναγγέλλει ειδικό έλεγχο από μεριάς του για την εφαρμογή της αλλαγής!

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ.Ερντογάν ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την »παράλληλη δομή» είπε ότι πρόκειται για μια δομή, η οποία απειλεί την εθνική ασφάλεια της χώρας. Γι αυτό και θα συμπεριληφθεί στο (ακρως απόρρητο)  Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας (το λεγόμενο »Κόκκινο Βιβλίο» ή »κρυφό Σύνταγμα» ) : «Ο αγώνας κατά της παράλληλης δομής έχει γίνει από τα προέχοντα καθήκοντα του κράτους και ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί. Από τη στιγμή που θα ανεβώ στην Προεδρία δε θα αφήσω επουδενί το θέμα αυτό στη ροή του. Θα το παρακολουθώ συνέχεια διότι έχουμε την ευθύνη της χώρας. Η ενότητα, η ομοψυχία και η ακεραιότητα της χώρας, είναι το υπ’ αριθμ. 2 καθήκον του Προέδρου και δεν πρόκειται να παραμεληθεί», είπε ο Τούρκος  Πρωθυπουργός και έδωσε το μήνυμα για αλλαγή στο «Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας», όπου παρουσιάζονται οι εξωτερικοί και εσωτερικοί κίνδυνοι για την Τουρκία και στο οποίο  συμπεριελήφθη και η παράλληλη δομή με τη διατύπωση «Δομές που απειλούν την ηρεμία του λαού και την εθνική ασφάλειά μας»…
Να θυμίσουμε εδώ ότι για το»σύσυημα Ερντογάν» η παραλληλη δομή είναι το σύνολο των προσκείμενων στο  θρησκευτικό Κίνηματος του αυτοεξόριστου στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ Ιμάμη Γκιουλέν που βρίσκονται στις δομές του κράτους  και ότι ο ιμάμης Γκιουλέν  μέχρι σχετικά πρόσφατα ήταν συνοδοιπόρος και πνευματικός καθοδηγητής του Ερντογάν!Συγκρούστηκαν δε για το θέμα της εξουσίας- οικονομικής και πολιτικής…

Η »παράλληλη δομή», στις τελευταίες συνόδους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) φέρεται να συμπεριλήφθηκε στο Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας (το λεγόμενο »Κόκκινο Βιβλίο») με τη διατύπωση «δομές που απειλούν την ηρεμία του λαού μας και την εθνική μας ασφάλεια».Αυτός ο χαρακτηρισμός ουσιαστικά και προαναγγελία ότι θα γίνουν αλλαγές και πέραν του »Πολιτικού Έγγραφου Εθνικής Ασφάλειας» (ας πούμε το λεγόμενο »Αμυντικό Δόγμα» στα δικά μας), δηλαδή και στο  »Στρατηγικό Έγγραφο»
 
Στη είδηση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk με τον τίτλο «Η Παράλληλη Δομή θα λάβει μέρος στο “Κόκκινο Βιβλίο”», αναφορικά με το τι είναι «Κόκκινο Βιβλίο», γράφει και τα εξής :
 
Στο Κόκκινο Βιβλίο απαριθμούνται οι εσωτερικοί και εξωτερικοί κίνδυνοι για την Τουρκία. Παράλληλα υπάρχει κι ένα ακόμα έγγραφο, το οποίο φυλάσσεται στις οικονομικές ρύθμισες των ομάδων της ασφάλειας. Πρόκειται για το »Στρατηγικό Έγγραφο». Στο εν λόγω Έγγραφο αναγράφονται τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν κατά των απειλών που κατονομάζονται στο Πολιτικό Έγγραφο, καθώς επίσης οι τρόποι και τα Μέσα που θα χρησιμοποιηθούν.
Ενδιαφέρον θα είναι να δούμε -κάτι βέβαια εξαιρετικά δύσκολο λόγω του απόρρητου- αν στο  »Στρατηγικό Έγγραφο» περιλαμβάνονται και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ  φύσεως μέτρα και μέσα κατά των οπαδών του Κινήματος Γκιουλεν – και αν ναι σε ποιες περιπτώσεις, υπό ποιες προϋποθέσεις κ.λπ. 
Τόσο το Πολιτικό Έγγραφο, όσο και το Στρατηγικό Έγγραφο ανανεώνονται κάθε πέντε χρόνια- αλλάζουν δε σύμφωνα με τις εξελίξεις στη χώρα και στην περιοχή, εντός 5 ετών.Σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη ανανέωσης μπορεί να μην αναμένεται η κάλυψη των 5 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής σε 15 χάρτες που εξηγούν γιατί ρέει τόσο αίμα

Τι αλλάζει στο απόρρητο «κόκκινο βιβλίο» της Τουρκίας τι προβλέπει για την Ελλάδα