Στον «αέρα» το ταξίδι Κέρι στην Τουρκία με «ισραηλινό δάκτυλο»

Στον αέρα είναι το δήθεν πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του νέου αμερικανού ΥΠΕΞ John Kerry στην Τουρκία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη  υπόγειος ανταγωνισμός Τουρκίας –Ισραήλ που διεκδικούν την πρώτη επίσκεψη. Σολομώντεια λύση επιδιώκει η Ουάσιγκτον μέσω περιοδείας σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη, στο τέλος του μήνα- λύση στην οποία η Αθήνα ευελπιστεί να »χωρέσει»!. 

Μετά το πομπώδη αρχικά δημοσιεύματα η   Hurriyet αναφέρει ότι υπάρχει μεγαλύτερη   η αβεβαιότητα για τον προορισμό του πρώτου ταξιδιού του αμερικανού ΥΠΕΞ κ. John Kerry με την νέα του ιδιότητα στο εξωτερικό, καθώς δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την επίσκεψή του στην Τουρκία.
 
Η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι έχει ξεσπάσει υπόγειος ανταγωνισμός μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ σχετικά με τον προορισμό του πρώτου ταξιδιού στο εξωτερικό του νέου αμερικανού ΥΠΕΞ. Πάντως Τούρκοι αξιωματούχοι φέρεται να  είπαν σε τούρκους δημοσιογράφους ότι ο προορισμό του πρώτου ταξιδιού του κ. Kerry είναι η Τουρκία. Επίσης Ισραηλινοί αξιωματούχοι βεβαίωσαν ισραηλινούς δημοσιογράφους ότι ο προορισμός του νέου αμερικανού ΥΠΕΞ θα είναι το Ισραήλ.
 
Ωστόσο πηγές προσκείμενες στο State Department που επικαλείται η  εφημερίδα αναφέρουν ότι ο κ. John Kerry θα αναζητήσει μια ισορροπημένη φόρμουλα και ότι σχεδιάζει περιοδεία σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη, στο τέλος του μήνα. 
Να σημειώσουμε ότι το ελληνοαμερικανικό λόμπι επιδιώκει να περιληφθεί και η Αθήνα στην πρώτη επίσκεψη του κ Κέρυ στην Ευρώπη.