Στόχος της Άγκυρας ο Γκιουλέν… που ζει στις ΗΠΑ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Eνω ξεκίνησε η ανάκριση των υπόπτων στο πλαίσιο της επιχείρησης εναντίον της «Παράλληλης Δομής» στην Τουρκία που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ, δημοσιεύματα φέρνουν στο προσκήνιο ενέργειες για δρομολόγηση σύλληψης του ίδιου του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που από τον ίδιο τον Ερντογάν θεωρείται επικεφαλής της λεγόμενης »Παράλληλης Δομής» .

Τα 31 άτομα που προφυλακίστηκαν – μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι – κατηγορούνται για σχεδιασμό ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης, πλαστογραφία και συκοφαντία. Το θέμα Γκιουλέν αναδεικνύει η εφημερίδα Yeni Safak, στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Το 32ο άτομο είναι ο Γκιουλέν». Γραφει λοιπόν ότι κυκλοφόρησε ισχυρισμός ότι θα εκδοθεί »Ερυθρό Δελτίο» προς την Ιντερπόλ για τη σύλληψη του ίδιου του Γκιουλέν καθώς, λέει, αποκαλύφθηκε πως ο υπ’ αριθμ. ένα ύποπτος της οργάνωσης είναι ο Φετχουλάχ Γκιουλέν. Επειδή όμως ο Γκιουλέν βρίσκεται στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ δεν μπόρεσε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και λέγεται ότι η Εισαγγελία θα στείλει το φάκελό του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την έκδοση του Ερυθρού Δελτίου. Και η Cumhuriyet επισημαίνει πως στην 32η σειρά του καταλόγου για τις συλλήψεις, συμπεριλήφθηκε και ο ίδιος ο Γκιουλέν, αλλά δεν ανακοινώθηκε.

Και στον Μπαρακ Ομπάμα

Να σημειώσουμε εδώ ότι αυτά έχουν ξαναγραφεί σε πιο …ήπιες καταστάσεις και ότι ο κ.Ερντογαν , ως Πρωθυπουργός, φέρεται να είχε θέσει θέμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ Μπαρακ Ομπάμα για την έκδοση του Γκιουλέν…
Σημειώνεται ότι ο Εισαγγελέας της Κων/λης, κ. Χαντί Σαλίχογλου, δήλωσε ότι η κατηγορία εναντίον των 31 ατόμων που τέθηκαν υπό κράτηση, είναι «ενέργειες για σύσταση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης, διοίκησης αυτής, υπαγωγή στην οργάνωση αυτή, παραποίηση εγγράφων και κατηγορίες».
Εξάλλου και Πρωθυπουργός κ Α. Νταβούτογλου, δήλωσε πως κανένας δε θα μείνει ατιμώρητος γι’ αυτά που έπραξε- φωτογραφίζοντας προφανώς τον Γκιουλέν.

Αλλά και η Sabah τονίζει ότι πρώτος στον κατάλογο των υπόπτων είναι ο ίδιος ο Γκιουλέν (Διαβάστε εδω ποιος ειναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν και η κίνηση Χισμέτ) και τονίζει ότι τώρα είναι η στιγμή λογοδότησης εκείνων οι οποίοι αποπειράθηκαν να κάνουν σκευωρίες με πλαστά στοιχεία και να κάψουν εκατοντάδες άτομα.
Είναι σαφές ότι φτιάχνεται κλίμα άσχετο αν όπως εκτιμάται από αναλυτές, δεν θα υπάρξει περίπτωση οι ΗΠΑ να επιτρέψουν σύλληψη του ιμάμη.
Να πούμε ότι Ερντογαν και Γκιουλέν ήταν στην αρχή πολύ στενά συνεργαζόμενοι , αλλά μετα υπήρξε σύγκρουση, προφανως στο μοιρασμα της εξουσίας και της επιρροής….