«Στρατός» 10.000 φρουρών του Ερντογάν

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα προσλάβει 10.000 άτομα ως ειδικούς φρουρούς για να αναλάβουν την περιφρούρηση των γηπέδων που διεξάγονται οι ποδοσφαιρική αγώνες όπως και την προστασία των πανεπιστημίων.

Σήμερα αστυνομικοί φρουρούν τα πανεπιστήμια στην Τουρκία όπως αστυνομικοί εκτελούν τα καθήκοντα τους στα γήπεδα.

Οι ειδικοί φρουροί θα οπλοφορούν και θα εκπαιδευτούν για περίπου 6 μήνες. Θα μπορούν να επεμβαίνουν εντός πανεπιστημίων όπως σήμερα οι αστυνομικοί και στα γήπεδα θα έχουν την ευθύνη της ασφάλειας.

Η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορείται για την αλλαγή αυτή καθώς η αντιπολίτευση θεωρεί άχρηστη αυτή την αλλαγή και την απαλλαγή της αστυνομίας από τα καθήκοντα της.

Η εφημερίδα Cumhuriyet με τίτλο « στα σκαριά ο στρατός φρουρών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» και υποστηρίζει πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι προσλήψεις νέων, με χαμηλό επίπέδο μόρφωσης οι οποίοι θα είναι απόλυτα πιστοί στο κυβερνών Κόμμα.

Βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ισχυρίζονται πως οι νέοι φρουροί θα συμπεριφέρονται με «φασιστικό»τρόπο στα πανεπιστήμια έτσι ώστε να αυξήσουν την πίεση στους νέους και να τους κάνουν πιο συντηρητικούς. Παράλληλα η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως ο Ερντογάν κάνει αυτές τις προσλήψεις ως «προεκλογική επένδυση» για το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία: H αστυνομία ιδρύει σχολή δημοσιογραφίας!

Τουρκία: Γνώριζαν απο πριν για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Ρεϊχανλί