«Στριμώχνεται» η Τουρκία για τα χημικά της Συρίας

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τουρκία σχετικά με την συμμετοχή της στην ροή χημικών στους αντάρτες στην Συρία – σχετικό ρεπορτάζ έχει ήδη δημοσιεύσει το OnAlert. Μάλιστα προ αυτής της απειλής η Τουρκία πραγματοποιεί …αντιπερισπασμό  και με διαρροές κατηγορεί την Ρωσία και το Ιράν ότι όλα αυτά τα υποστηρίζουν οι δυο  αυτές χώρες με σκοπό
 
Ετσι η Turkiye αναφέρει ότι η Ρωσία και το Ιράν, για να …σώσουν τον Άσαντ, …στήνουν »παγίδα χημικών» στην Τουρκία. Ο Άσαντ  έκανε σφαγή με τα χημικά όπλα, αυτό επιβεβαιώθηκε  από τους εμπειρογνώμονες των Η.Ε, .υποστηρίζει ερμηνευοντας την απόφαση του ΟΗΕ κατα το δοκούν, και τώρα η Ρωσία και το Ιράν προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την Τουρκία, γράφει. Οι δύο χώρες για να διευκολύνουν τον Άσαντ προσπαθούν να αλλάξουν στόχο.

Παρά το γεγονός ότι οι παρατηρητές των Η.Ε. δείχνουν το καθεστώς Άσαντ στην περίπτωση της επίθεσης με χημικά, συνεχίζει το …τροπάρι, το Ιράν και η Ρωσία ξεκίνησαν μαύρη προπαγάνδα. Η Ρωσία λέει ότι τα χημικά τα χρησιμοποίησαν οι αντιπολιτευόμενοι που πήγαν από την Τουρκία, ενώ το Ιράν, προχωρώντας ακόμα περισσότερο, ζήτησε η Τουρκία να παραδώσει στα Η.Ε. τα χημικά που έχει.

 Η Άγκυρα, που κατά το δημοσίευμα, απάντησε στις τακτικές ψυχρού πολέμου της Ρωσίας και του Ιράν, υπενθύμισε πως η Τουρκία αποτελεί συμβαλλόμενη πλευρά στις διεθνείς συμφωνίες αναφορικά με τα χημικά όπλα και επέστησε την προσοχή στο ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη ακολουθούν μία πολιτική με την οποία προσπαθούν να φέρουν την Τουρκία σε δύσκολη θέση στη διεθνή σκηνή.

Η Άγκυρα είπε- πάντα κατά το δημοσίευμα:   «Εάν έχετε στα χέρια σας πληροφορίες και στοιχεία να τα φέρετε. Διαφορετικά δε σας επιτρέπουμε να κατηγορείτε την Τουρκία με υποψίες». 

Εμεις καλόπιστα θα λέγαμε:Ας καλέσει η Αγκυρα τον ΟΗΕ να κάνει έρευνα στη Τουρκία….