Συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία!

Συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία. Δυο δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν πληροφορίες για τις υποκλοπές και για τα όσα δημοσιοποιήθηκαν μέσω youtube για τα σχέδια επέμβασης στη Συρία, συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τους Μεχμέτ Μπαρανσού και Οντέρ Αϊτάτς που είχαν κάνει μιλήσει σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Αϊτάτς που συνελήφθη στην Άγκυρα είχε προκαλέσει αίσθηση όταν είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή και είχε πει ως είδηση σχετικά με την παράνομη υποκλοπή που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ντέρ Αϊτάτς που παλιά ήταν στέλεχος της αστυνομίας εμφανίστηκε στις 26/23/2014 στο τηλεοπτικό κανάλι Σαμάνιολου και υποστήριξε πως η Τουρκία ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sabah που μετέφρασαν τα tourkikanea.gr χτες συνελήφθη ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ταράφ Μεχμέτ Μπαρανσού. Επίσης ένας άλλος δημοσιογράφος για τον οποίο υπήρχε ένταλμα σύλληψης ο Εμρέ Ουσλού, δεν έγινε δυνατό να συλληφθεί καθώς βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Ο Ουσλού πήγε στις Βρυξέλλες μια εβδομάδα πριν από τις συλλήψεις. Σε σχόλια τύπου “διέφυγε από την αστυνομική επιχείρηση”, απάντησε γράφοντας πως “θα επιστρέψω για τις εκλογές”.
Ο Οντέρ Αϊτάτς μια μέρα πριν από το σκάνδαλο με το ηχητικό, το είχε περιγράψει επακριβώς όντας καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Σαμάνιολου.