OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Συνθήκη του 1998 επικαλείται ο Ερντογάν για να δικαιολογήσει την επικείμενη επέμβαση στη Συρία

25/01/2019 - 13:45
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι μια συμφωνία του 1998 μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει τις στρατιωτικές παρεμβάσεις της Τουρκίας στη Συρία, ανέφερε η εφημερίδα Habertürk την Παρασκευή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε τη συμφωνία των Αδάνων κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ερντογάν στη Μόσχα την Τετάρτη. Ο Πούτιν δήλωσε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να καλύψει οποιαδήποτε θέματα σχετίζονται με τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια έναντι των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία.

Στη συμφωνία των Αδάνων, η συριακή κυβέρνηση δεσμεύτηκε να απαγορεύσει τις δραστηριότητες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στο συριακό έδαφος, το οποίο αγωνίζεται για την ανεξαρτησία των Κούρδων από την Τουρκία από το 1984. Η συμφωνία επιτρέπει επίσης στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει βία κατά του PKK εντός της Συρίας, εάν η συριακή κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Πούτιν ανέφερε σκόπιμα τη συμφωνία. «Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική συμφωνία που θα επιτρέψει στην Τουρκία να αποδείξει τη σημασία της στην περιοχή», δήλωσε ο Ερντογάν. Είπε ότι η συμφωνία είναι απάντηση σε εκείνους που αμφισβητούν την παρουσία της Τουρκίας στη Συρία.

«Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει ότι η συμφωνία δεν ισχύει πλέον. Αντίθετα, ο κ. Πούτιν επισημαίνει ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να είναι κρίσιμη για τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας «, ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα ήταν σε στενή επαφή με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για να επιλύσει την κατάσταση στη Συρία, αλλά απέκλεισε κάθε άμεση επικοινωνία με τη Δαμασκό. «Δεν μπορούμε να έχουμε επαφές υψηλού επιπέδου με κάποιον που έχει προκαλέσει θανάτους περίπου ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και αναγκάζει εκατομμύρια να μεταναστεύσουν», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει δύο μεγάλες στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία. Πέρυσι, οι Τούρκοι και μαζί με προσκείμενους σε αυτήν σύριοι αντάρτες κατέλαβαν τον έλεγχο της βορειοδυτικής Συριακής πόλης Afrin από τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).

Η Άγκυρα θεωρεί το YPG ως επέκταση του PKK στη Συρία και λέει ότι οι ζώνες που ελέγχονται από το YPG ανατολικά του ποταμού Ευφράτη απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας.

Πηγή Ahval

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΚΟΥΡΔΟΙΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικό ΥΠΑΜ για τον νόμο «της Γαλάζιας Πατρίδας»: «Θα καθορίσει τις ευθύνες στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας»

14/05/2026 - 16:18
Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

11/05/2026 - 11:55

Διαβάστε Επίσης

Δένδιας από την Αυστρία: Κριτική στο ευρωπαϊκό εργαλείο SAFE – «Πρέπει να εξελιχθεί και να διορθωθεί»

IDF: Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε ενέδρα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Τηλεφωνική επικοινωνία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ερντογάν: Μίλησαν για Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

C-390 Millenium: Παρθενική πτήση για το νέο μεταγωγικό της Τσεχίας – Στα μέσα του 2026 η παραλαβή [vid]

Bloomberg: Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στα Στενά του Ορμούζ

Έφτασε στην Κίνα ο Πούτιν, μια εβδομάδα μετά τον Τραμπ: Θερμή υποδοχή από τον Κινέζο ΥΠΕΞ [pics, vids]

SACEUR: Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό αναχαίτισε επιπλέον σκάφη του στολίσκου Global Sumud με προορισμό την Γάζα [vid]

Top News

Ιωάννα Τούνη: Φάγαμε «πόρτα» στη Μαδρίτη, αλλά ένας φίλος είπε ότι είμαι μοντέλο και μας αφήσανε

Γενοκτονία των Ποντίων: Ο περήφανος χορός υπό σφοδρή βροχή στο Σύνταγμα - Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης

Mango: Τα κινητά τηλέφωνα «πρόδωσαν» τον Τζόναθαν Άντικ - «Είναι αθώος» λέει η οικογένεια

Νέος χαμός στη Βουλή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είσαι τόσο ξεφτιλισμένη;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert