Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη με «κίτρινη σκόνη» σε Προξενεία

Συναγερμός στα Προξενεία της Κωνσταντινούπολης – είναι και ο τίτλος έκτακτης είδησης του τουρκικού καναλιου NTV – από ύποπτους φακέλλους με «κίτρινη σκόνη». Σε είδησή του το καναλι ανέφερε ότι η τουρκικη Αστυνομία σήμανε συναγερμό καθώς βρέθηκε «κίτρινη σκόνη»  μέσα σε φακέλους που απεστάλησαν σε προξενεία ξένων χωρών στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στο Προξενείο του Καναδά, το οποίο στεγάζεται στο 16ο όροφο, πολυόροφου κτιρίου στην περιοχή του Λεβέντ στην Κωνσταντινούπολη, όπου έσπευσαν άντρες της Ομάδας Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (ΔΚΕΚ).
Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet γράφει σε δική της ανάρτηση για το θέμα ότι σε ανακοίνωση της Ομάδας ΔΚΕΚ για το ίδιο θέμα, έχει αναφερθεί ότι εκτός από το άτομο που άνοιξε το φάκελο, εκτέθηκαν στη σκόνη ακόμα έξι άτομα.
Κατόπιν, η Αστυνομία έλαβε ενημέρωση για την ίδια σκόνη που βρέθηκε στα Προξενεία του Βελγίου και της Γερμανίας.

Μονάδες ειδικών δυνάμεων, με ειδικές στολές, άρχισαν έρευνες στα τρία προξενεία, ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για ανάλογα περιστατικά.
Τουλάχιστον ένα άτομο εκτέθηκε άμεσα στην κίτρινη ουσία, ενώ έξι ακόμη εκτέθηκαν εμμέσως.
Το σύστημα εξαερισμού του δωματίου όπου ανοίχτηκαν οι φάκελοι έχει ήδη κλείσει, ενώ όσοι εκτέθηκαν άμεσα ή έμμεσα στην ουσία κρατούνται σε καραντίνα.
Ένα τουλάχιστον άτομο εστάλη στο νοσοκομείο.

Οι έρευνες για τα περιστατικά συνεχίζονται.