Συνελήφθη βοηθός στρατιωτικού ακόλουθου της Τουρκίας στην Αθήνα

Η χθεσινή επιβεβαίωση του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος είναι πιθανή, επιεβεβαιώνει το γεγονός οτι κατάσταση στην Τουρκία παραμένει ασταθής.

Μετά απο την σύλληψη των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι δικάστηκαν χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα και την ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο, νέες πληροφορίες εμπλέκουν για άλλη μια φορά την Ελλάδα με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες του OnAlert.gr συνελήφθη ο βοηθός του στρατιωτικού ακόλουθου που υπηρετούσε στην Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ενώ βρισκόταν στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση κήρυξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρίως για να υπάρξει νόμιμη βάση για κάποιες ενέργειες στις οποίες θα προβεί από εδώ και πέρα. Διότι οι περιορισμοί στους οποίους μπορεί να προβεί με βάση το νόμο, σχεδόν στο σύνολό τους, εφαρμόζονται ήδη. Η απαγόρευση ή ο περιορισμός της κυκλοφορίας, η απαγόρευση της έκδοσης και διανομής εντύπων, η σωματική έρευνα, η απαγόρευση συγκεντρώσεων και πολλά άλλα, εφαρμόζονται έτσι κι αλλιώς. Περισσότερα για το τι σημαίνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Εξάλλου το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως διέκοψε την λειτουργία 626 ιδρυμάτων στο πλαίσιο της εν εξελίξει εκκαθάρισης των κρατικών θεσμών από τους υποστηρικτές του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν. Μάλιστα το Συμβούλιο Ανωτάτης Εκπαίδευσης (YOK) απαγόρευσε μέχρι νεοτέρας τις αποστολές των πανεπιστημιακών στο εξωτερικό