Σύνοδος Κορυφής: Αναμένεται αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Την κράτηση Ευρωπαίων πολιτών από την Τουρκία, αναμένεται να καταδικάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.
Τρία είναι τα ζητήματα που απασχόλησαν τους Ευρωπαίους ηγέτες στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, άσχετα με την επίσημη ατζέντα και το πρωτόκολλο: η επιθετικότητα της Τουρκίας, η συμπεριφορά της Ρωσίας και οι εμπορικές πιέσεις του Donald Trump.

Όσον αφορά στην προκλητικότητα της Τουρκίας, το ζήτημα που «καίει» την Ελλάδα, αναμένεται κοινό ανακοινωθέν των χωρών της ΕΕ, με αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία. Η ΕΕ αναμένεται να καταδικάσει την κράτηση Ευρωπαίων πολιτών από την Τουρκία, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ικανοποιημένη η ελληνική πλευρά

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι ικανοποιημένη με τις διατυπώσεις που υπάρχουν στα προσχέδια, με δεδομένο ότι αποτελούν καταδίκη και της παρατεταμένης κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται επί τρεις και πλέον εβδομάδες στις φυλακές Αδριανούπολης.

Η Αθήνα είναι σε συνεννόηση με τους εταίρους της για τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα, ειδικά σε ό,τι αφορά την προγραμματισμένη σύνοδο της ΕΕ με την Τουρκία στη Βράνα της Βουλγαρίας, τη Δευτέρα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ