Συνομιλία Τσίπρα – Ερντογάν για το Κυπριακό

 Τηλεφωνική συνομιλία για το Κυπριακό είχαν σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διήρκησε 1 ώρα και 10 λεπτά.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως θα πρέπει όλες οι πλευρές να τηρήσουν μια εποικοδομητική στάση για τις συνομιλίες στη Γενεύη.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε για το Κυπριακό. Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Σταύρο Θεοδωράκη διεκόπη, λόγω της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας που έγινε λίγο πριν από τις 17.00.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Τούρκο Πρόεδρο τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Διατύπωσε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι πιθανή λύση στο Κυπριακό θα έχει θετική επίδραση στον κυπριακό λαό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και στις Ευρωτουρκικές σχέσεις.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, ο Έλληνας πρωθυπουργός διατύπωσε στον Τούρκο πρόεδρο τη θέση ότι θα μεταβεί στη Γενεύη μόνο εφόσον διαφανεί πιθανότητα συμφωνίας. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επανεκτιμήσουν τα δεδομένα την παραμονή της Πολυμερούς.