Συρία: Aπήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος φέρεται να έχει πέσει θύμα απαγωγής και βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών στη Συρία. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παύλος βρίσκονταν στην Τουρκία μόλις εισήλθε στη Συρία το αυτοκίνητο του δέχθηκε ένοπλη επίθεση. Λίγα λεπτά μετά ο Μητροπολίτης Παύλος απήχθη.

Την πληροφορία της απαγωγής του Μητροπολίτη επιβεβαίωσε και το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA το οποίο αναφέρει πως η απαγωγή έγινε λίγα χιλιόμετρα έξω από το Χαλέπι.  Υπάρχουν φόβοι οι απαγωγείς να είναι μέλη φανατικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος είναι αδελφός του νυν Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, είναι ελληνομαθής, πτυχιούχος και διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ του Λιβάνου.
Για το θέμα ενημερώθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρολομαίος ο οποίος επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη ο οποίος είναι αδελφός του Παύλου. Ηδη έχουν ενημερωθεί και οι αρχές της Τουρκίας για να γίνουν έρευνες και εντός της χώρας καθώς οι απαγωγείς ενδέχεται να έχουν μεταφέρει τον Μητροπολίτη σε μεθοριακές περιοχές.