Συρία: Τι λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν για την κυοφορούμενη επίθεση στο Ιντλίμπ

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε πως μια επίθεση κατά της περιοχής Ιντλίμπ της Συρίας θα δυναμιτίσει τις πολιτικές διαδικασίες που διεξάγονται μέχρι αυτή τη στιγμή και θα προκαλέσει μια σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν προέβη σε δηλώση μετά από τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου, απευθύνοντας έκκληση στην παγκόσμια κοινή γνώμη, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τις περιφερειακές χώρες, να κινηθούν από κοινού και σε συντονισμό στο συγκεκριμένο θέμα και να σταματήσουν μια πιθανή επίθεση κατά του Ιντλίμπ.

«Η επίθεση κατά του Ιντλίμπ πρώτα από όλα θα δυναμιτίσει τις πολιτικές διαδικασίες που διεξάγονται μέχρι αυτή την στιγμή και θα προκαλέσει μια σημαντική κρίση εμπιστοσύνης» ανέφερε.

«Αφού σημείωσε πως τις προσεχείς ημέρες όλοι οι παρονομαστές του συριακού ζητήματος πρέπει να υιοθετήσουν μια στάση που θα συμβάλλει εποικοδομητικά» ο Καλίν είπε πως ελπίζουν να υπάρξει ταύτιση απόψεων πάνω σε μια πολιτική λύση η οποία θα εξαλείψει όλες αρνητικές επιπτώσεις σχετικά με το Ιντλίμπ.