Τα «έσπασαν» Τουρκία και Ρωσία για την Ιντλίμπ: Θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα, προειδοποιεί ο Ερντογάν

Η Τουρκία έχει κάνει όλες τις προετοιμασίες για μια νέα επίθεση στην Ιντλίμπ, η οποία θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου.

Το ανέφερε ο ίδιος ο Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές. «Όπως λέμε σε κάθε επιχείρηση ‘μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’. Για να το θέσω πιο καθαρά, η επιχείρηση Ιντλίμπ είναι πλέον θέμα χρόνου», είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη πως η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την Ιντλίμπ στον Άσαντ και τους υποστηρικτές του, «δείχνοντας» έτσι την Ρωσία και το Ιράν. Μάλιστα ανέφερε με έμφαση πως «αυτή είναι η τελευταία προειδοποίησή» του.

Επιπλέον ο Ερντογάν αποκάλυψε στους βουλευτές πως οι συνομιλίες με τη Μόσχα για την Ιντλίμπ «απέτυχαν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα», καθώς απείχαν πολύ από το να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Άγκυρας.

Εκτός από την Ιντλίμπ, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Λιβύη.

Εκτός από τις αναφορές του πως οι φήμες περί πραξικοπήματος οφείλονται στις επιτυχίες της πολιτικής του στη Λιβύη και τη Μεσόγειο, ο Ερντογάν φρόντισε να στείλει και μήνυμα προς την Ευρώπη ότι «δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο να παίρνει αποφάσεις για την Λιβύη».

Η δήλωση ίσως σχετίζεται με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβλέψει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύ -το οποίο κατά κόρον παραβιάζει και η Τουρκία- ή και την ενισχυμένη γαλλική ναυτική παρουσία το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή.