«Ταγίπ σταμάτα να επεμβαίνεις στα εσωτερικά μας» – Αυστηρό μήνυμα της Αιγύπτου

Η Αίγυπτος εξέφρασε σήμερα την «βαθιά δυσφορία» της για τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε εκφράσει ανοικτά την υποστήριξή του στον ανατραπέντα από το στρατό ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον οποίο χαρακτήρισε θύμα «πραξικοπήματος».
«Υπάρχει μία βαθιά δυσφορία όσον αφορά τις επανειλημμένες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων αναφορικά με την εσωτερική κατάσταση στην Αίγυπτο», ανέφερε σε έγγραφό του ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ Μπαντρ Αμπντελατί.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που το Κάϊρο εκφράζει την έντονη δυσφορία του προς την απροκάλυπτη επέμβαση της Άγκυρας στα εσωτερικά της Αιγύπτου. 

Όχι Ερντογάν σε Μπαραντέϊ

Αρνήθηκε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της μεταβατικής Κυβέρνησηςτης Αιγύπτου κ Μπαραντέι ( ElBaradei), ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν.
 «Δε θα επιτρέψουμε να μας εκμεταλλευτούν. Επιδιώκουν συνάντηση μαζί μας για να νομιμοποιηθούν» φέρεται να δήλωσε  ο Ερντογάν σε συνάντηση των μελών του ΑΚΡ,σύμφωνα με την  Aksam.. 

Να σημειωθεί ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Τουρκος Πρόεδρος κ.Αμπτουλλάχ Γκιουλ είχε συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρέσβη στην Τουρκία κ. Abdel-Rahman Salaheddin, ο οποίος του μετέφερε μήνυμα του μεταβατικού Προέδρου της Αιγύπτου κ. Adly Mansour .Αυτή ηταν  η πρώτη επαφή της Τουρκίας με την Αίγυπτο μετά το πραξικόπημα. Ο κ. Γκιουλ, έστειλε το μήνυμα ότι ο Πρόεδρος Μorsi πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και να αποκατασταθεί η εξουσία της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.
Είναι σαφές ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της στασης Ερντογάν και Γκιούλ…