Taraf: “Kράτος μυστικών υπηρεσιών ιδρύει ο Ερντογάν”

Τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο Ερντογάν αλλάζει τη δομή της ΜΙΤ που θα μοιάζει με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και του Ιράν.

Taraf: “Kράτος μυστικών υπηρεσιών ιδρύει ο Ερντογάν”

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μεγάλες αλλαγές στις μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Taraf που ως τίτλος έχει « ιδρύεται κράτος πληροφοριών», η ΜΙΤ αποκτά υπερεξουσίες καθώς με νέο νόμο θα της δοθεί το δικαίωμα του «φακελώματος, παρακολούθησης, ψυχολογικού πολέμου και επιχείρησης».
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « η ΜΙΤ αναλαμβάνει το δικαίωμα δράσης εναντίον εσωτeρικών εχθρών μια αρμοδιότητα που μέχρι σήμερα είχαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις».
Επίσης η ΜΙΤ με τις νέες αρμοδιότητες της θα μπορεί να ασκεί ψυχολογικό πόλεμο και να ανοίγει ψεύτικες ιστοσελίδες!
Η Taraf αναφέρει πως οι υπάλληλοι τη ΜΙΤ δεν θα μπορούν να δικάζονται από δικαστήρια. « Η δομή της νέας ΜΙΤ και οι αρμοδιότητες της θα θυμίζουν της μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και του Ιράν» γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Επιθέσεων συνέχεια του Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Ακολουθεί τα βήματα του Χίτλερ, θα έχει το τέλος άλλων τυράννων»

Ο Ερντογάν περιέγραψε το Ισραήλ ως πηγή αποσταθεροποίησης και βίας στην περιοχή, κατηγορώντας ευθέως την παρούσα ισραηλινή κυβέρνηση για διχασμό και αιματοχυσία.