Tayfun: Προκλητική εκτόξευση του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου στην επέτειο θανάτου του Σμηναγού Ηλιάκη [vid]

Η Τουρκία πραγματοποίησε νέα εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς τύπου Tayfun από το αεροδρόμιο της Ρίζας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και πρόκειται για την δεύτερη δοκιμή του συγκεκριμένου πυραυλικού συστήματος, καθώς η πρώτη είχε διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, πάλι από την ίδια τοποθεσία.

Ο επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών Τουρκίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ, έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter, λέγοντας πως: «Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου μας Tayfun. Συγχαίρω όλους όσους συνέβαλαν, ειδικά τη ROKETSAN».  Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου είχε δηλώσει πως: «Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε πως ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, θα το κάνει αν δεν κάθονται φρόνιμα». Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο πύραυλος αυτός μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων σε 456 δευτερόλεπτα.

Ο προκλητικός συμβολισμός

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εκτόξευση του πυραύλου Tayfun έχει και τον δικό της συμβολισμό, αφού έγινε στην επέτειο θανάτου του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη όταν σαν σήμερα, το 2006, τουρκικό μαχητικό F-16 έπεσε με δύναμη πάνω στο ελληνικό μαχητικό, από αδέξιο και τελικά εγκληματικό χειρισμό του Τούρκου πιλότου, που δεν μπόρεσε να ελέγξει το αεροσκάφος του, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ΓΕΑ.

Δείτε σχετικές αναρτήσεις και βίντεο:

Με πληροφορίες από: Ertnews