Τελεσίγραφο Τραμπ στον Ερντογάν για τους S-400

Κυρώσεις που φτάνουν μέχρι την ακύρωση της προγραμματισμένης πώλησης F-35.

Onalert Newsroom
Τελεσίγραφο Τραμπ στον Ερντογάν για τους S-400

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι λεονταρισμοί Ερντογάν δεν πέρασαν. Ο Τραμπ φαίνεται ότι έστειλε ξεκάθαρο τελεσίγραφο στην Άγκυρα για εμπάργκο στην αγορά οπλικών συστημάτων. Το μήνυμα αφορά στην αγορά πυραύλων S-400 από την Ρωσία και είναι σαφές. Οι ΗΠΑ διαμήνυσαν ότι δεν θα προβούν στην πώληση μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Τουρκία εάν η αγορά πυραύλων από τη Ρωσία προχωρήσει.

Η Τουρκία έχει κάνει παραγγελία 100 αεροσκαφών F-35 και σχεδιάζει να στηρίξει την αεροπορία της σε αυτόν τον τύπο. Είναι ένα αεροσκάφος το οποίο μπορεί να απογειωθεί και από το αεροπλανοφόρο το οποίο ετοιμάζει η Τουρκία και ένα μαχητικό το οποίο θα δώσει μετά από δεκαετίες το πλεονέκτημα στην Τουρκία έναντι της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Τα παιχνίδια, ωστόσο, του Ερντογάν με τη Ρωσία και ειδικά η αγορά των πυραύλων S-400 έχει ενοχλήσει τις ΗΠΑ. Ουσιαστικά η τουρκική επιτροπή εξοπλισμών που έφτασε στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει το ζήτημα των μαχητικών πέμπτης γενιάς πήρε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η αγορά δεν θα προχωρήσει εάν η Τουρκία επιμείνει στην αγορά των πυραύλων από την Μόσχα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsit.gr

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τζέι Ντι Βανς
ΚΟΣΜΟΣ

Τζέι Ντι Βανς: «Τα ρίχνει» στον πόλεμο στο Ιράν για την ήττα των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

Οι Δημοκρατικοί καλούν τον Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο, θεωρώντας το ως «ένα από τα ισχυρά μηνύματα που έστειλαν οι Αμερικανοί» στις ενδιάμεσες εκλογές