Τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ – Σόιγκου με φόντο την επικείμενη επίθεση στο Ιντλίμπ

 Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και ο Ρώσος ομόλογός του είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με αντικείμενο συζήτησης την περιφερειακή ασφάλεια, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ, στις 30 Αυγούστου.

Οι Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ και ο ρώσος ομόλογος τους Σεργκέι Σόιγκου συζήτησαν την περιφερειακή ασφάλεια και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, σε μια τηλεφωνική επικοινωνία τους νωρίτερα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Anadolu.

Οι υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών, πρόσθεσε η πηγή.

Σημειώνεται ότι αυτή η επικοινωνία έρχεται λίγες ώρες μετά την μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στα ανοιχτά της Συρίας, την ναυτική άσκηση στην περιοχή από πλευράς Ρωσίας, αλλά και τις εντατικές προετοιμασίες από την πλευρά Άσαντ για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά των θέσεων των ανταρτών στο Ιντλίμπ.

«Η Άγκυρα συνεχίζει τις προσπάθειές της για τη διαφύλαξη της κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χούλουσι Ακάρ μετά την επικοινωνία του με τον Ρώσο ΥΠΑΜ.

Προ ημερών, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου είχε επιχειρήσει να πείσει τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να μην γίνει χρήση βίας στο Ιντλίμπ, αλλά να διερευνηθούν οι διπλωματικές οδοί. Ο Σεργκεί Λαβρόφ είχε απαντήσει λέγοντας ότι οι τζιχαντιστές στο Ιντλίμπ είναι ένα απόστημα που πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα.

Ενώ τις τελευταίες ημέρες, ο Τούρκος ΥΠΑΜ μαζί με τον Διοικητή της ΜΙΤ βρέθηκαν δύο φορές στη Μόσχα, όπου είχαν και πάλι συνομιλίες με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας.

Με πληροοφρίες από Anadolu