«Θρίλερ» με τον Πεκέρ: Συνελήφθη στα ΗΑΕ ; Τι λέει το Al Jazeera

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση σχετικά με την σύλληψη του περιβόητου Τούρκου αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αρχικά, το πρακτορείο ειδήσεων Al Jazeera μετέδωσε ότι ο «ορκισμένος» εχθρός της κυβέρνησης Ερντογάν φέρεται να συνελήφθη από τις αρχές στα ΗΑΕ, ωστόσο πριν από λίγα λεπτά δημοσιογράφος του Al Jazeera διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί και κατ’επέκταση δεν μπορεί να εξακριβωθεί το αν ο Πεκέρ έχει συλληφθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρακτορείο ειδήσεων να ανασκευάσει το αρχικό του δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιβόητος Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, είχε διασυνδέσεις με το καθεστώς Ερντογάν που όμως στην πορεία «τα έσπασε» μαζί του και το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελεί «αγκάθι» για την Άγκυρα.

Αγαπημένοι του «στόχοι» ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού και ο υπουργός Άμυνας Ακάρ, για τους οποίους είχε αφήσει υπονοούμενα σχετικά με την στάση του στην απόπειρα πραξικοπήματος. Πριν από λίγη ώρα όμως, ο Πεκέρ φέρεται να τέθηκε υπό κράτηση στα ΗΑΕ και όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δεν αποκλείεται να εκδοθεί στην Τουρκία, κάτι που εδώ και καιρό ζητούσε το καθεστώς Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί την Άγκυρα ο πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι και ντε φάκτο ηγέτης των ΗΑΕ, Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Ζαγίντ αλ Ναχιάν.

Με πληροροφίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters