Τι γράφουν οι Τούρκοι για τη «χακί» εκπαίδευση των χρυσαυγιτών

Ο Τουρκικός τύπος αναφέρεται εν εκτάσει στις αποκαλύψεις ότι η Χρυσή Αυγή έχει σχέσεις »στοργής» με τμήματα της ΕΛΑΣ και ότι εξετάζονται επισήμως καταγγελίες για »χακί» διασύνδεση της οργάνωσης με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και εκπαίδευση μελών της από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Στο κομμάτι αυτό θα περιοριστούμε στο σκέλος αυτό των τουρκικών δημοσιευμάτων διότι έχει αξία να δούμε πως »βλέπει» ο τύπος μιας χώρας που έχει κατά καιρούς πολλές αιματηρές- δολοφονικές  »δράσεις»  φασιστικών οργανώσεων όπως είναι οι Γκρίζοι Λύκοι, το ελληνικό »φαινόμενο».Θα παρατηρήσει κανείς ότι υπάρχουν αρκετές γενικεύσεις και ότι εμφανίζονται πολλές υπό εξέταση καταγγελίες ως βεβαιότητα. 

«Στρατιωτική εκπαίδευση στο ελληνικό φασιστικό κόμμα» 

Η εφημερίδα Haberturk γράφει  με τον τίτλο «Στρατιωτική εκπαίδευση στο ελληνικό φασιστικό κόμμα» και αναφέρει ότι αποκαλύφθηκε πως στρατιωτικοί του ελληνικού στρατού εκπαίδευσαν 3.000 άντρες μέλη του ρατσιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.  Στο μεταξύ απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους οκτώ
δ/ντές της Ασφάλειας, που διαπιστώθηκε ότι υποστήριζαν τη Χρυσή Αυγή. Επίσης διαπιστώθηκε ότι το ρατσιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, μέλος του οποίου είχε σκοτώσει την περασμένη εβδομάδα τον μουσικό Παύλο Φύσσα, συνέστησε ένα στρατιωτικό βραχίονα και κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός πως η Χρυσή Αυγή υποστηρίχθηκε από τον ελληνικό στρατό και από την αστυνομία.
 
<<3.000 άτομα είναι έτοιμα να κάνουν, ανά πάσα στιγμή, τα πάντα».
Μέλος της Χρυσής Αυγής, που μίλησε στα ελληνικά ΜΜΕ, γράφει,προέβη σε εντυπωσιακές ομολογίες λέγοντας πως «στη Χρυσή Αυγή υπάρχει μία πλήρης στρατιωτική δομή και το λιγότερο 3.000 άτομα είναι έτοιμα να κάνουν, ανά πάσα στιγμή, τα πάντα». Η εφημερίδα, που δημοσίευσε τις δηλώσεις, δημοσίευσε και εικόνες από την εκπαίδευση κομάντος των μελών της Χρυσής Αυγής. Η εφημερίδα «Έθνος» ισχυρίστηκε πως μεταξύ αυτών που εκπαιδεύουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής υπάρχουν και στρατιωτικοί που ασκούν καθήκοντα στις ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού και πρόσκεινται στο κόμμα.

 Οι ισχυρισμοί, που σόκαραν την Ελλάδα όπως γραφει η τουρκική εφημερίδα, οδήγησαν στο να ξεκινήσει ανάκριση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εξάλλου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Παπούλιας, προέβη σε σημαντικές προειδοποιήσεις, τονίζοντας πως η πολιτική του ζωή πέρασε καταβάλλοντας προσπάθεια να προστατεύσει την Ελλάδα από το φασισμό και ότι ως Πρόεδρος καθήκον του είναι να υποστηρίξει  τη Δημοκρατία και τον ελληνικό  λαό, έναντι της θύελλας που πλησιάζει.

 << Ανάκριση για ορισμένους εν ενεργεία στρατιωτικούς>>
Η Taraf,  με τον τίτλο «Επιχείρηση στον γείτονα για τη Χρυσή Αυγή», γράφει ότι στην Ελλάδα αποκαλύφθηκε ότι το ακραίο δεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής υποστηρίζεται από ορισμένους αστυνομικούς υψηλού επιπέδου. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδιας, στην πρώτη φάση, απομάκρυνε από τα καθήκοντά τους οκτώ διευθυντές της Ασφάλειας, υψηλού επιπέδου, που διαπιστώθηκε ότι είχαν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Από την άλλη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αβραμόπουλος, έδωσε οδηγία - γράφει η εφημερίδα – για να ξεκινήσει ανάκριση για ορισμένους εν ενεργεία στρατιωτικούς, που έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Σημειώνεται πως μετά τη δολοφονία του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, την περασμένη εβδομάδα, από μέλος της Χρυσής Αυγής, το κόμμα ετέθη υπό »μεγεθυντικό φακό».

  <<Εκπαιδεύτηκε από κομάντος>>
 Η εφημερίδα Aksam, γράφει ότι στην Ελλάδα, όπου ανέβηκε η ένταση μετά τη δολοφονία αριστερού τραγουδιστή από τη Χρυσή Αυγή, προέκυψε πως το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύτηκε από κομάντος και ότι μετά την εξέλιξη αυτή πραγματοποιήθηκε έφοδος σε τρία αστυνομικά τμήματα.  Επίσης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε την οδηγία να ξεκινήσει ανάκριση για τους στρατιωτικούς εν ενεργεία. 
Η  Bugun επίσης έχει σχετικό θέμα  με  τίτλο «Τους νεοναζί τους εκπαίδευσαν Έλληνες στρατιώτες». 

Διαβάστε ακόμη:

Αβραμόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη πρώτη γραμμή προάσπισης της Δημοκρατίας

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση της ALCO: μεγάλη πτώση της ΧΑ