Τι θα πληρώσει η Τουρκία για τους Patriot

Συζήτηση για το κόστος των αντιαεροπορικών συστοιχιών  Πάτριοτ  που εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία από τρεις χώρες του ΝΑΤΟ είχαν οι υπουργοί Αμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμαζ  με τον Γερμανό και την Ολλανδή ομόλογό του.

Τα Πατριοτ των ΗΠΑ, Γερμανίας και Ολλανδίας έχουν εγκατασταθεί στη στρατιωτική βάση İncirlik και στον στρατώνα Gazi στο Kahramanmaraş. Να σημειωθεί ότι  –όπως ήδη έγραψε το OnAlert– η Γερμανίδα Καγκελάριος κ Α Μέρκελ επισκέφθηκε τους Γερμανούς στρατιώτες που υπηρετούν στις πυροβολαρχίες Patriot στο Kahramanmaraş.

Η τουρκική εφημερίδα  Milliyet γράφει πως πως ο Τούρκος υπουργός  Άμυνας αφού ανέφερε πως τα Πάτριοτ που αναπτύχθηκαν στην Τουρκία, έχουν αμυντικό σκοπό, πρόσθεσε πως «τα Πάτριοτ μας κοστίζουν ετησίως 15 εκατομμύρια Τουρκικές Λίρες. Αλλά ακόμα και μια ζωή είναι πιο σημαντική από όλα τα έξοδα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Ολλανδή υπουργός Άμυνας κυρία Ζανίν Χενίς-Πλεσάρτ απάντησε στην ίδια ερώτηση λέγοντας «θα μας κοστίσει 40 εκατομμύρια ευρώ», ενώ ο Γερμανός υπουργός , κ. Τόμας ντε Μεζιέρ απάντησε ότι δεν μπορεί να τιμολογηθεί η ασφάλεια…

Ο Τούρκος υπουργός, κ. Yılmaz,  ευχαρίστησε την Ολλανδία και τη Γερμανία για την θετική τους απάντηση στο αίτημα της Τουρκίας και τόνισε ότι οι πύραυλοι έχουν σκοπό αποτροπής και άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Καππαδοκία η Μέρκελ

«Οxı» της Μέκρελ στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
 
Γερμανός Επιτρόπος: «Θα παρακαλάμε γονατιστοί την Τουρκία»