Τι θέση θα πάρει ο τουρκικός στρατός στην «αποκαθήλωση» Ερντογάν

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν επιθυμούν να πάρουν θέση στις πολιτικές συζητήσεις για τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της γειτονικής χώρας.Αυτό προβάλλουν, ως συμπέρασμα,  δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν  στις ιστοσελίδες και μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα, με αφορμή την  σχετική ανακοίνωση που έγινε από το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας..

Στην ανακοίνωση τονίστηκαν τα εξής: 

<<Τις τελευταίες μέρες άρχισαν να αναφέρονται κάποια σχόλια, αναφορικά με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στα ΜΜΕ σχετικά με τις ανακρίσεις που ξεκίνησαν. 

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, διατηρώντας τη θέση τους εκτός κάθε είδους πολιτικής αντίληψης, εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο ανώτατο επίπεδο, έναντι του τουρκικού έθνους, βάσει των καθηκόντων και των ευθυνών που τις δίνονται από το σύνταγμα και τους νόμους. 

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, λαμβάνουν ως βάση το κράτος του δικαίου, που αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα, την υπεροχή του νόμου και τις δημοκρατικές αρχές. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις επέδειξαν μεγάλη επιμέλεια για να επιδειχθεί η συμπεριφορά στο πλαίσιο του δικαίου και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, στις ανακρίσεις που γίνονται, αναφορικά με ορισμένα μέλη της, ε.α. και εν ενεργεία. Στόχος είναι, πρωτίστως, να μην επηρεαστεί αρνητικά η θεσμική ταυτότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν επιθυμούν, με κανέναν τρόπο, να λάβουν μέρος στις πολιτικές συζητήσεις και συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την ολοκλήρωση των εξελίξεων σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη θεσμική ταυτότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και τη νομική κατάσταση του προσωπικού τους, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των αρχών της ευθυδικίας>>. 

Διαβάστε ακόμη:

Ταγίπ Ερντογάν: Από το ποδόσφαιρο στη πολιτική και το ισλάμ – Η άνοδος η πορεία και η πτώση;

Αυτός είναι ο εισαγγελέας που «ακουμπά» τον Ερντογάν! Γιατί τον καρατόμησαν