Το σημείωμα Ακάρ στον Ερντογάν

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στο σημείο που ο ΠτΔ εξηγούσε την Συνθήκη της Λωζάννης , το χέρι του Χουλουσί Ακάρ, Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, διακρίνεται να δίνει στον Ερντογάν ενα σημείωμα. 

Τι έλεγε το σημείωμα του Ακάρ; Στο σημείο εκείνο που ο Ακάρ έδωσε το σημείωμα, ο ΠτΔ τόνισε το γεγονός οτι, »Είναι ανάγκη για τις σχέσεις μας να υπάρξει η εφαρμογή της συνθήκης της ΕΕ για τι θέμα των προσφύγων, είπε ο κ. Παυλόπουλος. Ετσι θα αποδείξουμε ότι και τα δυο κράτη μας θα αποδείξουν τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της δικαιοσύνης που τα διαπνέουν. Βασική αξία είναι ο ανθρωπισμός και η δικαιοσύνη, δήλωσε ο ΠτΔ.» 
Να υπενθυμίσουμε οτι η Τουρκία δεν θέλει να συνεχίσει η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό. Μάλιστα τον Φεβρουάριο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, ζήτησε στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες να τερματιστεί η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τις προσφυγικές ροές. 
Εξάλλου όπως δήλωσε στο onalert .gr Τούρκος δημοσιογράφος » θα ήταν επιθυμία του Ερντογάν να ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πρωτοφανή διωγμό του βάρβαρου καθεστώτος του».

Δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε βέβαια τι μπορεί να έλεγε ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο σημείωμα ωστόσο ειναι αξιοσημείωτη η στιγμή που ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα…