Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συνεδρίασε για τους μετανάστες

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε και ανάμεσα στις άλλες διαπιστώσεις εξέφρασε την ανησυχία του για την στάση των ευρωπαϊκών χωρών στο πρόβλημα των παράνομων μεταναστών!

Η ανακοίνωση εκδόθηκε από τη Γραμματεία του Συμβουλίου Eθνικής Ασφαλείας (Milli Güvenlik Kurulu-MGK) μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναφέρει ότι κατά τη συνεδρίαση:

Συζητήθηκαν ουσιαστικά όλα τα στοιχεία αναφορικά με την ηρεμία και την ασφάλεια των πολιτών μας και την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης, καθώς επίσης και οι απειλές εναντίον της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας και αξιολογήθηκαν τα μέτρα που ελήφθησαν και θα ληφθούν.
Επισημάνθηκε ότι δε θα μπορέσουν να φθάσουν στο στόχο τους οι τρομοκρατικές επιθέσεις για την ανατροπή του κλίματος ηρεμίας και ειρήνης, καθώς και οι προσπάθειες για την αποδυνάμωση των αδελφικών συναισθημάτων του έθνους μας, εδώ και αιώνες και η βούλησή του για συμβίωση.
Αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση το γεγονός ότι καταδικάστηκαν από όλους τους παράγοντες, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που έχουν την επίγνωση της δημοκρατίας και σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, οι τρομοκρατικές ενέργειες κατά της ζωής των πολιτών μας και των δυνάμεων ασφαλείας μας και συζητήθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με τη διεθνή κοινή γνώμη για το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο αγώνας που ήδη γίνεται κατά της δομής του παράλληλου κράτους, συμπεριλαμβανομένης και της παράνομης οικονομικής διάστασης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Διατυπώθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι στη χώρα μας, που είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, δε θα επιτραπεί καμία παράνομη δομή και δράση και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστούν αυτού του είδους οι δραστηριότητες και ότι ο αγώνας αυτός θα γίνει στα πλαίσια του δικαίου.

Αποφασίστηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν για τη διεξαγωγή των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου 2015, σε κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας και για να έχει η βούληση του λαού μας ελεύθερη απήχηση στις κάλπες, μακριά από κάθε είδους πίεση.

Αξιολογήθηκαν ουσιαστικά οι εξελίξεις στη Συρία, εξετάστηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια των συνόρων και επιβεβαιώθηκε ότι θα συνεχιστεί η στάση μας και η αποφασιστική επιθυμία μας για τα μέτρα εναντίον της ISID-ISIL, συμπεριλαμβανομένης και της από κοινού δράσης με τις διεθνείς δυνάμεις συνασπισμού για την επικράτηση του κλίματος ειρήνης και ηρεμίας.

Επισημάνθηκε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας κατά της ISID-ISIL και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, που βρίσκονται στο Ιράκ και στη Συρία. Εκτιμάται ότι η εφαρμογή της «απαλλαγμένης από τρομοκρατικές οργανώσεις περιοχής», που θα δημιουργηθεί εντός των συνόρων της Συρίας, θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του δικαιώματος ζωής του λαού της Συρίας.

Εκφράστηκε η ανησυχία για την στάση των ευρωπαϊκών χωρών κατά της ροής παράνομων μεταναστών.
Επιπλέον κατά τη Σύνοδο συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Β. Αφρική και στη Μέση Ανατολή, ειδικότερα δε στην Υεμένη, στη Λιβύη και στην Αίγυπτο.