Τουρκία: Ένας 19χρονος διαδηλωτής υπέκυψε στα τραύματά του

Ένας 19χρονος που είχε τραυματισθεί στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, αυξάνοντας στους πέντε νεκρούς τον απολογισμό αυτής της χωρίς προηγούμενο αμφισβήτησης της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Το θύμα, ο Αλί Ισμαήλ Κορκμάζ, ένας φοιτητής του πανεπιστημίου του Εσκισεχίρ (κεντροδυτική Τουρκία), είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους στις 2 Ιουνίου στην πόλη αυτή ενώ συμμετείχε σε μια διαδήλωση, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Τραυματισμένος σοβαρά στο κεφάλι και με εγκεφαλική αιμορραγία, ο νεαρός άνδρας υπέκυψε στην κλινική στην οποία νοσηλευόταν.

Η Τουρκική Ιατρική Ένωση (TBB) δεν ήταν αμέσως σε θέση να επιβεβαιώσει αυτό το νέο θάνατο, αλλά μια εκπρόσωπος υπογράμμισε πως το πρόσωπο αυτό περιλαμβανόταν στους «σοβαρά τραυματισμένους» στα επεισόδια που συνδέονται με την αναταραχή που από τις 31 Μαΐου και επί τρεις εβδομάδες συγκλόνισε την Τουρκία.

Τέσσερις άλλοι άνθρωποι, τρεις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός, είχαν σκοτωθεί στη διάρκεια του κινήματος αμφισβήτησης και σχεδόν 8.000 άλλοι είχαν τραυματισθεί, σύμφωνα με τους αριθμούς που έχει ανακοινώσει η TBB.