Τουρκία: Η Άγκυρα δεν εξετάζει την ακύρωση της συμφωνίας με την ΕΕ

Η Τουρκία δεν προτίθεται να προχωρήσει στην ακύρωση της συμφωνίας που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τουρκία: Η Άγκυρα δεν εξετάζει την ακύρωση της συμφωνίας με την ΕΕ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Η Τουρκία δεν προτίθεται να προχωρήσει στην ακύρωση της συμφωνίας που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς.

“Είναι πλέον η σειρά της ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της. Πιστεύω ότι θα ενεργήσει για την εφαρμογή της συμφωνίας καθώς η Τουρκία έχει πράξει πολλά για αυτό. Η ακύρωση της συμφωνίας δεν είναι στην ατζέντα μας και θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε το μέρος που μας αναλογεί για να πετύχει η συμφωνία”, δήλωσε ο Κουρτουλμούς στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Η μείωση του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι η Τουρκία παίρνει σοβαρά αυτή την συμφωνία”, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η εφαρμογή της δεν πρέπει να αποτελεί θέμα εσωτερικής πολιτικής στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: Το μεγάλο αεροπορικό στοίχημα της Τουρκίας – Ο αμερικανικός κινητήρας που κρίνει το μέλλον του προγράμματος και τι σημαίνει για την Ελλάδα

Η πιθανή αποδέσμευση των αμερικανικών GE F110 από την Ουάσιγκτον μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον ρυθμό εξέλιξης του προγράμματος