Άσκηση Τουρκίας-Αιγύπτου, στην ανατολική Μεσόγειο

Διμερή άσκηση, με τη συμμετοχή των αεροναυτικών δυνάμεων της Αιγύπτου και της Τουρκίας ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μία εβδομάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.  Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι θα συμμετάσχει με δύο φρεγάτες, δύο ταχύπλοα πυραυλοφόρα σκάφη κρούσης , ένα πετρελαιοφόρο στόλου, δύο αποβατικά-αμφίβια  πλοία, δύο ελικόπτερα, μονάδες πεζοναυτών και ειδικών δυνάμεων (από εναν λόχο). Η άσκηση  έχει την επωνυμία «Θάλασσα Φιλίας» (Bahr El Sadaka) και θα τη φιλοξενήσει το Αιγυπτιακό Ναυτικό.
  Η σύνθεση ωστόσο αυτή, αλλά και άλλες κινήσεις,   εκ των πραγμάτων μπορεί να καταγραφεί ως ενίσχυση του  Τουρκικού Ναυτικού  στη Μεσόγειο σε μια ευαίσθητη περίοδο – κάτι άλλωστε που έχει αναφέρει και η «Χουριέτ».
Οι δυνάμεις  αυτές –  και άλλες όμως  -  μετακινήθηκαν από το ναύσταθμο του Γκιολτσούκ, προς την ευρύτερη περιοχή της Συρίας. Όπως έχουν αναφέρει τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, τα μετακινούμενα πλοία διαθέτουν πολεμικό φόρτο ικανό να συντηρήσει τη δύναμη για 50 ημέρες.