Τουρκία: Αποφυλακίστηκαν οι δύο δημοσιογράφοι της Τζουμχουριέτ

Ο διευθυντής της Τζουμχουριέτ Τζαν Ντιουντάρ και ο επικεφαλής του γραφείου της στην Άγκυρα Ερντέμ Γκιουλ αφέθηκαν ελεύθεροι

Onalert Newsroom
Τουρκία: Αποφυλακίστηκαν οι δύο δημοσιογράφοι της Τζουμχουριέτ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ο διευθυντής της Τζουμχουριέτ Τζαν Ντιουντάρ και ο επικεφαλής του γραφείου της στην Άγκυρα Ερντέμ Γκιουλ αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως μετέδωσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας όπου εργάζονται.

Καταγγέλλοντας την «παραβίαση» των δικαιωμάτων τους, το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε χθες Πέμπτη την αποφυλάκισή τους. Τους δύο δημοσιογράφους υποδέχθηκαν έξω από τη φυλακή του Σιλιβρί, στο ομώνυμο προάστιο της Κωνσταντινούπολης, οικείοι τους και υποστηρικτές τους.

Οι Ντιουντάρ και Γκιουλ είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο και τους ασκήθηκε δίωξη για «κατασκοπεία» και «αποκάλυψη κρατικών απορρήτων», διότι η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, είχε αναρτήσει στον ιστότοπό της ένα βίντεο που έδειχνε φορτηγά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜİΤ) να μεταφέρουν όπλα με αποδέκτες ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας τον Ιανουάριο του 2014.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - ΓΕΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Πρωτοβουλία για την ασφάλεια των δημοσιογράφων σε εμπόλεμες ζώνες

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά 25 δημοσιογράφους δημόσιων μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι θα λάβουν τετραήμερη εκπαίδευση σε εγκαταστάσεις των ΕΔ