Τουρκία: Αυτές ειναι οι πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις τις τελευταίας τριετίας – ΦΩΤΟ

Σήμερα, Τρίτη 07/06, βόμβα τηλεκατευθυνόμενου χειρισμού εξερράγη την ώρα που μεταφέρονταν αστυνομικοί με λεωφορείο που περνούσε από την περιοχή Beyazit της Κωνσταντινούπολης. Έντεκα άνθρωποι, επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και 36 τραυματίσθηκαν κατά την βομβιστική επίθεση στο ιστορικό κέντρο της Πόλης.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ βίντεο

Η Τουρκία έχει πληγεί την τελευταία τριετία από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, η αιματηρότερη από τις οποίες σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2015 στην Αγκυρα.

Στις 17 Φεβρουαριου 2016 έκρηξη συγκλόνισε την καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 62 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχευε στρατιωτικά οχήματα. 

Στην Άγκυρα σημειώθηκε και πάλι μετα απο ένα μόνο μήνα ισχυρή έκρηξη στις 13 Μαρτίου 2016. Η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο όχημα το οποίο εξερράγη μπροστά σε πολυσύχναστη στάση λεωφορείου της τουρκικής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 125 τραυματίστηκαν. Ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το ΤΑΚ. 

Στις 12 Ιανουαρίου 2016, η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Σουλτάναχμετ, την ιστορική καρδιά της Κωνσταντινούπολης, άφησε πίσω της τουλάχιστον 10 νεκρούς και 15 τραυματίες. Οι τουρκικές αρχές την αποδίδουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.


10 Οκτωβρίου 2015: 103 άνθρωποι σκοτώνονται και περισσότεροι από 500 τραυματίζονται σε διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας κατά τη διάρκεια φιλοκουρδικής συγκέντρωσης. Η επίθεση είναι η αιματηρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο τουρκικό έδαφος και αποδίδεται από τις τουρκικές αρχές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.







20 Ιουλίου 2015: επίθεση στο Σούρουτς, κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα προκαλεί τον θάνατο 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 μεταξύ νεαρών κούρδων ακτιβιστών. Αποδίδεται από τις τουρκικές αρχές στο Ισλαμικό Κράτος.




11 Μαρτίου 2013: διπλή βομβιστική επίθεση προκαλεί τον θάνατο 52 ανθρώπων στο Ρεϊχάνλι, της επαρχίας Χατάι στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.





11 Φεβρουαρίου 2013: επίθεση στο συνοριακό πέρασμα του Τζιλβέγκεζυ στην επαρχία Χατάι της τουρκοσυριακής μεθορίου σκοτώνει 17 ανθρώπους.