Τουρκία: Δεν φεύγουμε από το βόρειο Ιράκ λέει ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρεττίν Τσανάκλι σε δηλώσεις του την Τρίτη, υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή του βόρειου Ιράκ έως ότου οι τρομοκράτες εκδιωχθούν από την περιοχή και η αποστολή ολοκληρωθεί.

Ανέφερε επίσης ότι το Ιράν έχει εκφράσει την έμπρακτη υποστήριξή του στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας που στοχεύουν σε όλα τα τρομοκρατικά στοιχεία στο βόρειο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Καντίλ. Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν προτείνει ότι η περιοχή του όρους Qandil στο βόρειο Ιράκ κοντά στα ιρανικά σύνορα, όπου έχει την έδρα της η τρομοκρατική ομάδα του ΡΚΚ, θα αποτελέσει στόχο μιας μελλοντικής επιχείρησης.

Πρόσθετα, ο κ. Canikli σημείωσε ότι περισσότεροι από 500 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί στο βόρειο Ιράκ από τις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από τις αρχές του 2018. Τέλος, αεροπορικές επιδρομές σε στόχους PKK στο βόρειο Ιράκ πραγματοποιήθηκαν τακτικά από τον Ιούλιο του 2015, όταν το ΡΚΚ επανέλαβε την ένοπλη εκστρατεία κατά της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: www.trtworld.com