ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα «φαντάσματα» του Ερντογάν που βλέπει παντού εχθρούς

Στα πρωτοσέλιδα 3 εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας δημοσιεύονται δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν με τις οποίες κατηγορεί το PYD ότι προσπαθεί «να καταλάβει τη βόρεια Συρία» και να δημιουργήσει ένα (κουρδικό) καντόνι στην περιοχή παρά το γεγονός ότι το 95% του πληθυσμού στο Τελ Αμπυάντ είναι Άραβες.
Τόνισε ότι οι προσπάθειες αυτές συνιστούν απειλή για την Τουρκία και ότι η τελευταία ποτέ δεν θα το επιτρέψει. Επίσης τόνισε ότι υπάρχουν περίπου 1400 μέλη του ΡYD ότι προσπαθεί «να καταλάβει τη βόρεια Συρία» και να δημιουργήσει ένα (κουρδικό) καντόνι στην περιοχή παρά το γεγονός ότι το 95% του πληθυσμού στο Τελ Αμπυάντ είναι Άραβες. Τόνισε ότι οι προσπάθειες αυτές συνιστούν απειλή για την Τουρκία και ότι η τελευταία ποτέ δεν θα το επιτρέψει. Επίσης τόνισε ότι υπάρχουν περίπου 1400 μέλη του ΡΚΚ που μάχονται στο πλευρό του PYD με όπλα που τους παρείχαν «άλλα μέλη του ΝΑΤΟ και υποτιθέμενοι φίλοι της Τουρκίας» και προειδοποίησε ότι «η φωτιά της τρομοκρατίας που άναψε στη Συρία, πρώτα θα βλάψει την Τουρκία και στην συνέχεια όλη την περιοχή, την Ευρώπη και τον κόσμο». Τέλος κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν που έστρωσε το κόκκινο χαλί στον «δολοφόνο των 370.000 ανθρώπων», υπονοώντας τον Σύρο Πρόεδρο Άσαντ.

Η Yeni Safak χαρακτηρίζει «Πολύ σκληρά» τα μηνύματα του Προέδρου Ερντογάν στη συνάντηση του με το εργατικό σωματείο Memur Sen. Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι εχθροί της Τουρκίας έχουν εξυφάνει μία άσχημη συνομωσία. «Πυροβολούν τους στρατιώτες μας και τους αστυνομικούς μας. Το ΡΚΚ, η Πενσυλβάνια (Γκιουλέν), τα ΜΜΕ του Ομίλου Dogan και τα πολιτικά κόμματα κατηγορούν χωρίς καμία ντροπή το Προεδρικό Μέγαρο και το κράτος για αυτό. Λαμβάνουν εντολές από τα ίδια κέντρα. Είναι τόσο μοχθηροί ώστε να χαρακτηρίσουν αυτή τη χώρα ως χώρα που υποστηρίζει το ΙΚ», δήλωσε.