Τουρκία: “Eλληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά στο Αιγαίο”

" Τα κλείδωσαν τα ραντάρ τους" ισχυρίζονται οι Τούρκοι. Το πρακτορείο Ανατολή μιλά "για νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους"

Τουρκία: “Eλληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά στο Αιγαίο”

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων με ανακοίνωση του ισχυρίζεται πως ελληνικά μαχητικά «παρενόχλησαν» και «κλείδωσαν» τουρκικά μαχητικά τα οποία πετούσαν «στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης «τουρκικά μαχητικά F4E/2020 τα οποία εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση βορειοανατoλικά της Ικαρίας και νότια της Σάμου στον διεθνή εναέριο χώρο. Ελληνικά μαχητικά F-16 τα οποία απογειώθηκαν από τη Σκύρο , «κλείδωσαν» με τα ραντάρ τους και παρενόχλησαν επι 4 λεπτά τα τουρκικά μαχητικά”.
Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή αναφέρει πως « το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για το θέμα και έγινε γνωστό πως η παρενόχληση συνέβη σε περιοχή πάνω από νησιά τα οποία δεν έχει καθοριστεί κυριαρχία τους»!
Η είδηση έτσι όπως μεταδίδεται αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά που βρίσκονται κοντά στη Σάμο.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.