Τουρκία: Εν ψυχρώ δολοφονία 12χρονου Κούρδου

Άλλο ένα παιδί έπεσε θύμα της τουρκικής θηριωδίας στις κουρδικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Αυτή τη φορά το θύμα τους ήταν ένα κουρδικής καταγωγής αγόρι, 12 μόλις ετών.

Το παιδί, ο Νιχάτ Καζανχάμ, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Τούρκο αστυνομικό, στην πόλη Κιρζέ, στην επαρχία Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Το παιδί πυροβολήθηκε εν ψυχρώ, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες. Αρκετές ώρες πριν είχαν σημειωθεί ταραχές στην πόλη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Κούρδων. Ωστόσο όταν το παιδί δολοφονήθηκε οι διαδηλώσεις είχαν τερματιστεί.

Αυτόπτης μάρτυρας μετέφερε τον εξής διάλογο μεταξύ του αστυνομικού και του παιδιού. “Όσο μας πετάτε πέτρες τόσο θα σας ρίχνουμε σφαίρες”, είπε στο παιδί, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο αστυνομικός. Αμέσως μετά το πυροβόλησε. Το παιδί έπαιζε, εκείνη την ώρα, με συνομηλίκους του.

“Τις τελευταίες μέρες η αστυνομία το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει δακρυγόνα και σφαίρες, χωρίς λόγο”, δήλωσε κάτοικος της περιοχής. “Το ίδιο συνέβη και σήμερα. Οι αστυνομικοί όρμησαν, ουρλιάζοντας, στα παιδιά και τους έριξαν δακρυγόνα. Αμέσως μετά πυροβόλησαν. Όταν πήγαμε κοντά είδαμε το παιδί πεσμένο, με το κεφάλι του γεμάτο αίματα. Είχαν, μόλις, δολοφονήσει ένα ακόμα παιδί μας”, ανέφερε ο κάτοικος.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου, απλώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ακολούθησαν συμπλοκές με την αστυνομία, καθώς η αστυνομία αρνούνταν να παραδώσει την σωρό. Οι Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα ακόμα και στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να εκκενωθούν ασθενείς.

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο που σημειώνεται στην περιοχή, εντός των τελευταίων εβδομάδων, καθώς οι Τούρκοι είχαν δολοφονήσει ένα ακόμα παιδί κουρδικής καταγωγής ηλικίας 14 ετών. Άλλοι 5 Κούρδοι έχουν σκοτωθεί από την τουρκική αστυνομία, τις τελευταίες ημέρες, στην περιοχή.

Φυσικά όλα αυτά ελάχιστα βοηθούν στον διάλογο Τούρκων και Κούρδων για την ειρηνική επίλυση του Κουρδικού.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert