Έρχεται νέο ευρω-χαστούκι για τη Τουρκία

Αύριο Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) θα συζητήσει την Έκθεση για την ελευθερία των ΜΜΕ στην Ευρώπη . Κατά τον τουρκικό τυπο η Εκθεση αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στην Τουρκία προβάλλοντας τον υψηλό αριθμό προφυλακισμένων δημοσιογράφων  στην Τουρκία και τονίζοντας ότι ο υψηλός αυτός αριθμός παραλύει τα τουρκικά ΜΜΕ .
 
Η  Cumhuriyet  αναφέρει επισης  ότι ο Πρόεδρος του PACE Jean –Claude Mignon δήλωσε ότι παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στην Τουρκία και πρόσθεσε « Η επιβολή κυρώσεων είναι πιθανή αν διαπιστωθεί  έλλειψη σεβασμού στην ελευθερία της έκφρασης».

Σε άλλο μετωπο των ευρωτουρκικών αναφέρεται ότι ο τούρκος Υπουργός ΕΕ ,κ. Εγκεμέν Μπαγίς, συμμετείχε στην άτυπη συνάντηση Υπουργών χωρών της ΕΕ στο Δουβλίνο . Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Τουρκία δεν συμμετείχε σε συναντήσεις της ΕΕ όσο διάστημα διαρκούσε η «Ελληνοκπριακή  Προεδρία» το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και ότι το μποϋκοτάζ έληξε με την έναρξη της Ιρλανδικής
Προεδρίας της ΕΕ.

 Η Hurriyet αναφέρει ότι ο Υπουργός κ. Μπαγίς συμμετείχε στην «οικογενειακή φωτογραφία» της ΕΕ έπειτα από την λήξη της συνάντησης. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Τουρκία «επέστρεψε στην οικογένεια της ΕΕ» .