Τουρκία κατά PKK: «Ολοκληρωτικό» πόλεμο από αέρος για την εξόντωση των Κούρδων

Δυο μεγάλες εναέριες επιδρομές πραγματοποίησαν τα τουρκικά μαχητικά F-16 και  F-4 E στις θέσεις των Κούρδων ανταρτών της ΡΚΚ στα βόρεια του Ιράκ αλλά και στην ενδοχώρα και η Αγκυρα παραδέχεται πως « βράζει»  ο τόπος καθώς οι αιματηρές επιθέσεις των κουρδικών δυνάμεων έχουν αυξηθεί και ανεξάρτητοι παρατηρητές μιλούν για ένα πλήρες και πολύπτυχο  »μέτωπο».

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ),στις επιχειρήσεις στην ενδοχώρα και στα βόρια του Ιράκ με στόχο τις θέσεις του ΡΚΚ εξουδετέρωσαν,  σύμφωνα με την τουρκική κρατική τηλεόραση,   συνολικά 95 »τρομοκράτες» στην στρατιωτική και αεροπορική εκστρατεία τους.

 Χτύπησαν καταφύγια και αποθήκες ανεφοδιασμού

 Τα μαχητικά της τουρκικής αεροπορίας F-16 και F-4 E φέρεται να χτύπησαν καταφύγια των ανταρτών , αποθήκες ανεφοδιασμού ,  σκηνές καταυλισμού του ΡΚΚ  στο βόρειο Ιράκ στα σημεία Σινατ και Χαφτάνι και εξουδετέρωσαν 60 αντάρτες. Αλλη επιχείρηση των ΤΕΔ πραγματοποιήθηκε στο Τουντζελι -Οβατζικ. Μετά από  πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV)  πριν 3 μέρες , στην συνέχεια διοργάνωσαν εναέρια και χερσαία επιχείρηση και σκότωσαν, κατά την κρατική τουρκική TV, 35 τρομοκράτες. Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της επιχείρησης, κατασβέστηκε από πυροσβεστικά αεροσκάφη της Νομαρχίας.


Βρέθηκε ένας τόνος βομβών/εκρηκτικών

Επιπροσθέτως σε είδηση του τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk, αναφέρεται ότι στην επαρχία Οβατζίκ του Τούντζελι, κατά τις επιχειρήσεις που συνεχίζονται εδώ και τρεις μέρες για την εξουδετέρωση δυνάμεων του ΡΚΚ, που ετοίμαζαν επιθετικές ενέργειες, βρέθηκε ένας τόνος βομβών/εκρηκτικών τύπου Anfo. Η επιχείρηση στην περιοχή συνεχίζεται.

«Περιοχές ειδικής ασφάλειας»
Στο μεταξύ η Νομαρχία του Χακιάρι ανακοίνωσε πως 25 περιοχές στις επαρχίες Γιουκσέκοβα και Σεμντινλί κηρύχθηκαν ως «περιοχές ειδικής ασφάλειας» για 15 μέρες. Στην ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης ΡΚΚ στην περιοχή, με τις δραστηριότητές τους τον τελευταίο καιρό, επηρεάζουν αρνητικά την κοινωνική και οικονομική εξέλιξη της περιοχής και τρομοκρατούν τους πολίτες. Επίσης δυνάμεις του ΡΚΚ έκοψαν το δρόμο κοντά στο χωριό Αλατζίκ στον αυτοκινητόδρομο Τούντζελι-Έρζιντζαν και απήγαγαν έναν υπαξιωματικό. Στην περιοχή ξεκίνησε επιχείρηση των Δυνάμεων Ασφαλείας της Τουρκίας.
Σε 4 χωριά των επαρχιών Σασόν και Κοζλούκ του Μπάτμαν κηρύχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω των δραστηριοτήτων του ΡΚΚ, που διαπιστώθηκαν στην περιοχή.

 Επίθεση με ρουκέτες και βαρέα όπλα του ΡΚΚ

Εξάλλου μια ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ  διοργάνωσε επίθεση με ρουκέτες και βαρέα όπλα σε φυλάκιο της Χωροφυλακής Ορμανμπαγι στην υποδιοίκηση Σιρβαν του Σιιρτ χωρίς  να υπάρξουν θύματα Οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις στην περιοχή για την σύλληψη των επιτιθεμένων.
Στο μεταξύ παραδόθηκαν στις αρχές ασφαλείας στο Σιρβαν δυο αντάρτες  της  οργάνωσης ΡΚΚ. 
Συγκέντρωση την Κυριακή :«Εκατομμύρια ανάσες>>

Να σημειωθεί τέλος ότι  ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, μέσω Τwitter, κάλεσε όλους τους πολίτες την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στο Γενικαπί της Κων/λης με την ονομασία «Εκατομμύρια ανάσες, μία φωνή κατά της τρομοκρατίας». Όπως ανέφερε τους κάλεσε να συγκεντρωθούν εκεί, να γίνουν ένα σώμα, μία ψυχή και μία φωνή κατά της τρομοκρατίας. Στη συγκέντρωση, που θα αρχίσει στις 16:00 αύριο, θα παραστούν επίσης ο Πρωθυπουργός κ. Α.Νταβούτογλου και ο Πρόεδρος της Βουλής,κ. Ισμέτ Γιλμάζ.