ΤΟΥΡΚΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ: Κυνηγούν διαδηλωτές με χατζάρες !!!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
    Το βράδυ του Σαββάτου, η τουρκική αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει και πάλι τη συγκέντρωση πλήθους στο πάρκο Γκεζί. Με τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων όπως και δακρυγόνων δεν επετράπη καμία συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ.
    Όμως μαζί με τους αστυνομικούς πανικό προκάλεσε η παρουσία κάποιων ανθρώπων με πολιτικά, που κρατούσαν ρόπαλα και μεγάλα  μαχαίρια. Οι άγνωστοι αυτοί άνδρες  κυνηγούσαν τους διαδηλωτές τρομοκρατώντας των κόσμο.
  Ενας απ’αυτούς κρατούσε το μαχαίρι και κυνηγούσε μια κοπέλα με απειλητικό ύφος και τις έριχνε κλωτσιές.
   Η αστυνομία ισχυρίστηκε  πως αυτοί οι άνδρες με τα μαχαίρια   ήταν καταστηματάρχες της περιοχής και συνελήφθησαν. Αργότερα ανακοινώθηκε πως όλοι τους  αφέθηκαν ελεύθεροι γεγονός που αύξησε τις υποψίες. .
  Οι διαδηλωτές  υποστηρίζουν πως οι άνδρες με τα ρόπαλα και τις χατζάρες, ενδέχεται να ήταν αστυνομικοί που έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να μην διαδηλώσει στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξίμ!
 
  Πάντως έντονο ήταν και το κλίμα στο τουρκικό κοινοβούλιο με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να διαπληκτίζονται με τους συναδέλφους της στην κυβέρνηση με θέμα τις εξελίξεις στο πάρκο Γκεζί και την παρουσία ανδρών με χαντζάρες και ρόπαλα.
 Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το θέμα αυτό.
  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ, όμως  άρχισε να μιλά για την τουρκική αστυνομία και τις αυξήσεις που πήραν οι αστυνομικοί. Τα αίματα άναψαν όταν κάποιοι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού λαϊκού κόμματος περπάτησαν απειλητικά προς το μέρος του αντιπροέδρου. Οι βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προσπάθησαν να προστατέψουν τον Μπόζνταγ δημιουργώντας ένα ανθρώπινο τείχος. Εκεί διαπληκτίστηκαν με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.