Τουρκία: Νέα αιματηρή επίθεση κατά των Ενόπλων Δυνάμεων από Κούρδους

Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) δήλωσε ότι σκότωσε 18 Τούρκους στρατιώτες σε ξεχωριστές επιθέσεις στο τουρκικό Κουρδιστάν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK (HPG), δήλωσε την Κυριακή ότι οι αγωνιστές της είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον του τουρκικού στρατού στις περιοχές Hakkari και το Siirt μεταξύ 5 και 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δήλωσή τους, οι μαχητές του PKK πραγματοποίησαν ενέδρα κατά μιας τουρκικής στρατιωτικής συνοδείας στην περιοχή Khezalke μεταξύ της επαρχίας Hakkari και της Cukurca στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου σκοτώθηκαν 15 Τούρκοι στρατιώτες ν και ένα τεθωρακισμένο όχημα τύπου Kirpi καταστράφηκε στην επίθεση.

Επιπρόσθετα, η δήλωσή τους αναφέρει ότι, στις 6 Σεπτεμβρίου, οι μαχητές του ΡΚΚ έκαναν μια απόπειρα δολοφονίας, με στόχο μια τουρκική στρατιωτική μονάδα που αναπτύχθηκε κοντά στο λόφο Eliser στην περιοχή Yuksekova σκοτώνοντας έναν στρατιώτη,

Η ομάδα που συνδέεται με το ΡΚΚ προσέθεσε ότι οι αγωνιστές της επιτέθηκαν στους Τούρκους στρατιώτες στο λόφο Cankhurt στην επαρχία Siirt στις 5 Σεπτεμβρίου, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες και τραυματίζοντας έναν άλλο.

Ο τουρκικός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τα στοιχεία.

Από την άλλη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας είχε εξουδετερώσει τουλάχιστον εννέα μαχητές του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία και το ιρακινό Κουρδιστάν, προσθέτοντας ακόμα, την επιχείρηση που έλαβε μέρος στην αγροτική περιοχή της επαρχίας Siirt και στις περιοχές Zap και Avasin-Basyan στο βόρειο Ιράκ., ενώ το PKK δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τα στοιχεία.

 Πηγή: Ekurd.net