Τουρκία: Ο νέος προϋπολογισμός πανάκεια για τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας κατά τον Ερντογάν

 Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πορεία την οικονομίας, μιλώντας σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ, ισχυριζόμενος ότι η Άγκυρα θα σωθεί από το τρίγωνο του οικονομικού κακού.

Ο νέος προϋπολογισμός της Τουρκίας θα τη σώσει από το «τρίγωνο του κακού» που περιλαμβάνει τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, του ΑΚ, στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα απαντήσει στις επιθέσεις στο νόμισμά της μέσω της οικονομικής της ανάπτυξης.

«Είμαστε πολύ αυστηροί με την δημοσιονομική πειθαρχία. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύσουμε τις προοπτικές για τη χώρα μας στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία «δεν ζητά χρήματα από κανέναν», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στη «λήψη διεθνών επενδύσεων στη χώρα».

«Παρέχουμε κάθε είδους υποστήριξη και εγγυήσεις για αυτό το σκοπό», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Εφαρμόζουμε επιμελώς προγράμματα σε πολλούς τομείς, από τη χρηματοδότηση έως τις επενδύσεις για μια ισορροπημένη οικονομία. Το νέο οικονομικό πρόγραμμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. «

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε την ανοδική πορεία της Τουρκίας μέσω μιας οικονομικής προσέγγισης που επικεντρώνεται στην επέκταση και διευκόλυνση των δανείων, στην προώθηση επενδύσεων και στην ιεράρχηση της παραγωγής, της απασχόλησης και των εξαγωγών», ανέφερε.

Με πληροφορίες από Hurriyet