Τουρκία: “οδηγίες προς συλληφθέντες” από τους διαδηλωτές

Οι Τούρκοι διαδηλωτές έχουν πλέον γίνει “βετεράνοι” από τις καθημερινές συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Onalert Newsroom
Τουρκία: “οδηγίες προς συλληφθέντες” από τους διαδηλωτές

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Τούρκοι διαδηλωτές έχουν πλέον γίνει “βετεράνοι” από τις καθημερινές συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Κι επειδή ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους είναι η σύλληψη, έχουν συντάξει “οδηγίες προς αποφυγή συλληψης” αλλά και οδηγίες προς συλληφθέντες.

Οι οδηγίες:

1- Εάν δημοσιεύετε φωτογραφίες από οδοφράγματα σιγουρευτείτε πως δε φαίνεται το πρόσωπο κανενός.
2- Εάν προσπαθείτε να αποδείξετε την αστυνομική βία, προσπαθήστε να φαίνεται το πρόσωπο του αστυνομικού ή ο αριθμός στο κράνος του.
3- Εάν τραυματιστήκατε ή χτυπηθήκατε άσχημα από τα αέρια, πάτε στο νοσοκομείο και ζητήστε επίμονα ιατρική βεβαίωση.
4- Εάν συλληφθείτε καλέστε το 444 52 71, μην υπογράψετε τίποτε, μην δίνετε κατάθεση μέχρι να έρθει ο δικηγόρος σας, και όταν έρθει ο δικηγόρος ελέγξτε την ταυτότητα του. Μην ξεχνάτε πως αν η αστυνομία σας εξαναγκάσει να υπογράψετε κάτι, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε την κατάθεση σας, στην εισαγγελία.
5- Εάν έρθουν σε επαφή μαζί σας μέσω πληροφοριών από το τηλέφωνο ή την ταυτότητα σας που έμειναν στο πάρκο, σιγουρευτείτε πως τα πράγματα αυτά είναι δικά σας, και ελέγξτε ιδιαίτερα τις κλήσεις και τα μηνύματα. Εάν υπάρχει κάτι που έχει τοποθετηθεί εκεί, διασφαλίστε πως θα γίνει δικογραφία και ζητείστε νομική στήριξη.
6- Μην ξεχνάτε πως όσο και αν προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, η αντίσταση αυτή και τα αιτήματα αυτά είναι νόμιμα. Παράνομες είναι αυτές οι επιθέσεις, και όσο περισσότερες νομικές αποδείξεις έχουμε τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι και η αντίσταση σας.  

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα